На березі Видубицького озера кияни висадили дуби

07 травня 2011, 10:14
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
408

Сьогодні, 7 травня, на березі Видубицького озера кияни висадили дуби замість незаконно вирубаних будівельниками-рейдерами. Таким чином учасники акції ніби «посадили» чиновників, які дали згоду на забудову території біля цієї водойми.

Ініціатором акції виступило громадське об’єднання «Видибай - захист водойм і берегів». Співорганізаторами заходу були журналістська спілка «Свідомо» та відомий письменник, а зараз – депутат Олександр Бригінець.

Участь у акції брали також ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції», Блок соціального партнерства «Порядок і Достаток», ГО «Зелена варта», ГІ «Захисти старий Київ», «Спілка човнарів Києва», ГО «Кияни, об’єднуємось!».

Озеленити рідне місто, не зважаючи на погоду, вийшло багато киян. Деякі люди приходили, просто прочитавши анонс в Інтернеті. Охочих було дуже багато, а тому саджанці декілька разів довелося бігати докуповувати. На зустрічі також побували журналісти телеканалів «5 канал», «24», «Перший національний» та «1+1», які висадили свої деревця.

Нагадаємо, що на території човенної станції РВП-1 за адресою Набережно-Печерська дорога, 8 на громадській території під виглядом аварійних було вирізано понад 100 дерев різних порід з метою розчищення ділянки під забудову. Як з’ясувалося, зроблено це було за підробними документами. Крім вирубки дерев, рейдери зняли плодоносний шар ґрунту. За фактом проведення незаконних будівельних робіт порушено кримінальну справу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.