У Харкові українець Котигорошко прогнав Владіміра Гундяєва булавою (фото)

08 травня 2011, 14:04
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
581

7 травня 2011 р. у харківському Саду ім. Т.Г. Шевченка активісти міського осередку ВО «Свобода» провели вуличну виставу, приурочену до приїзду Московського патріярха Кіріла (в миру – Владіміра Гундяєва),



Posted on 2011.05.08 at 12:38
Tags: , ,
http://bilozerska.livejournal.com/447007.html#cutid1

повідомляє прес-служба Харківської "Свободи". Не зважаючи на посилену увагу міліції, що охороняла «високого гостя» з Московії, театралізоване дійство зібрало бурхливі оплески харківців, що прогулювалися середмістям.

За сценарієм очільники міста й області (актори, що грали Геннадія Кернеса та Михайла Добкіна відповідно) зустріли московського візитера та водили його містом. Громадянин РФ Гундяєв радів «святковій» атмосфері в Харкові, що, за його словами, повернувся часи «родіни» – Совєцького Союзу. «Патріярх» звертав увагу на купу червоних прапорів навколо та репетицію військового параду на майдані Свободи, що проходив під совєцькі марші.

У Саду Шевченка «гість» заявив, що Харківський владика УПЦ МП Никодим уже застарий, і його слід кимось замінити. Юдеї Михаїл та Геннадій виявили рішучу ініціятиву послужити Московській церкві. Заради цього вони відреклися власної віри. Після того, як Кіріл вихрестив нових харківських єпископів Михаїла «Смотрящого» та Геннадія «Жужащого», перед ними з‘явився Котигорошко. Український герой прогнав вихрестів та зірвав білу рясу з Кіріла, під якою були погони КГБ. Наприкінці Котигорошко булавою вигнав московського гастролера геть із Харкова.

Коментуючи ідею акції мес-медія, очільник Харківського обласного осередку ВО «Свобода» Ігор Швайка зазначив, що візит Патріярха Кіріла є настільки душпастирським, наскільки «справжніми» є актори у виставі: «Ми досягли своєї мети: наше гламурне дійство викликало щирі посмішки у харківців. Ми задемонстрували, що сьогоднішній візит Владіміра Гундяєва є виключно політичним. Погляньте, завтра цей перевдягнений в рясу КаГеБіст правитиме спільну молитву на сцені на колишньому майдані Дзержинського під наглядом скам‘янілого Лєніна. Сьогодні у Харкові перекрито весь центр, кожні 50 метрів вартують патрульні. Себто, харківцям показують, наскільки важливим є Московський піп Кіріл, і наскільки «дрібними» є всі ми».

Ігор Швайка додав, що урочистості під червоними прапорами в найкращих традиціях «застою» засвідчують, наскільки тісно тримаються правляча Партія реґіонів та Українська Православна Церква Московського Патріярхата, яку правильніше назвати Російською Православною Церквою в Україні: «Реґіонали розуміють, що не за горами їхній політичний крах, і вони усіма силами намагаються підлеститися до кремлівських структур, зокрема – й до РПЦ».




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.