Напад на мешканців вул. Івана Франка

03 червня 2011, 08:12
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
643

Учора ввечері, близько 19.00 претенденти на київську землю здійснили спробу рейдерського захоплення земельної ділянки за адресою Київ, вулю Івана Франка, 11. Про це повідомили місцеві мешканці.

Земля у центрі столиці надана у власність громадянину іноземної держави у 2004 році. Цього року йому дозволили звести індивідуальний житловий будинок. Проте, як з’ясували мешканці,  в його плани входить зведення багатоповерхівки. Щоб розширити площу і вмістити новобуд, знесли дитячий майданчик та спиляли дерева. Підрядником виступає добре відома мешканцям “гарячих точок” Будівельно-консалтінгова компанія “Граніт”.

10 травня між будівельниками і мешканцями вже відбувся конфлікт з приводу незаконної забудови (http://1tv.com.ua/uk/news/2011/05/10/5045). Прокуратура 17 травня винесла припис про усунення порушень і скасування дозволу на проведення будівельних робіт.

Проте, як видно, забудовник мало переймається рішеннями української влади – адже він громадянин Латвії. Увечері, в порушення припису, він спробував розпочати будівельні роботи на ділянці. Конфлікт з мешканцями прилеглих будинків тривав кілька годин. На ніч кияни виставили пости на випадок повторної атаки.

Громада Києва звертаються до журналістів з проханням підтримати справу захисту української столиці від дерибану і висвітлити події, що відбуваються на вул. Івана Франка, 11. Є всі підстави очікувати повторних спроб іноземця захопити ласий шматочок землі сьогодні.

Контактна особа: голова ініціативної групи мешканців Галина Петрівна, тел. 067 997 36 77

Збережемо рідну землю!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.