"Эх амнистия! Пой, старик!" - співає Розенбаум

27 липня 2011, 08:29
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
581

25 липня Президент Янукович підписав Закон України Про амністію у 2011 році, яким подарував волю більш як десяти тисячам засудженим.

Лише в одному штаті Каліфорнія (США) збираються звільнити 33 тисячі засуджених в зв’язку з переповненням тюрем. Верховний Суд США, приймаючи рішення про  амністію, виходив з нелюдських умов перебування в’язнів в США.

Один мій знайомий з Майамі, якому довелося посидіти кілька місяців у американській в’язниці розповідав : « Умови тут в тисячу раз кращі ніж в казармах Радянської Армії ». За кожен відпрацьований день на мийці посуду, термін ув’язнення зменшується на два дні. Цікаво , що він все це розповідав по телефону з самої в’язниці ! Одне погано з його слів, в камері з ним ще перебувають сорок засуджених , тридцять вісім з яких афроамериканці. А тому свою честь  треба відстоювати кулаками.

Щодо амністії в Україні , виникає кілька питань до влади. Чи готові вона до сплеску злочинності з боку звільнених  ? Адже відповідь пана Портнова про відсутність такого сплеску явно не задовольняє . В Україні відсутня система ефективного адміністративного нагляду за звільненими з місць позбавлення волі.

Я вже не кажу, що така кількість звільнених явно негативно вплине на ситуацію з розповсюдженням туберкульозу. Адже засоби боротьби з цією небезпечною хворобою знаходяться на совковому  рівні. Тисячі хворих з відкритою формою туберкульозу ходять вільно серед людей, сіючи смерть.

То може це не амністія, а новітній геноцид?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: амнистия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.