Розмовляйте Українською !

12 серпня 2011, 08:56
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
1906

Доки мова використовується як засіб спілкування - доти існує народ.

Трьохсотлітнє домінування Росії над Україною стало причиною того , що українська мова стала мовою спілкування переважно сільського населення. Жителі ж міст були під впливом неофіційної але обов’язкової умови працевлаштування та навчання в місті - це спілкування на російській мові.

 Отож сьогодні маємо велику кількість російськомовних етнічних українців, які вважають себе українцями. Але саме ця категорія українців є розмінною монетою в грі «бути українській мові чи ні » на телебаченні , в пресі нарешті в школах. Невігласи від партії влади ставлять українську в рівні  «ринкові» умови з російською – доводячи цим що українська не потрібна бо переважна більшість спілкується російською.

Не вірте їм ! Українець починається з самого себе !  Спілкуйтеся українською  в магазині , на роботі, в селі чи місті. Переборіть страх бути смішним в очах своїх колег , друзів, знайомих.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина,мова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.