23 серпня. Пакт Молотова-Рібентропа

21 серпня 2011, 07:10
Власник сторінки
Dolce far niente
0
889

як Гітлер зі Сталіним Східну Європу ділили і Другу Світову Війну розпочинали



"1.Поддерживать русский народ в состоянии непрерывной войны, чтобы солдат был закален в бою и не знал отдыха: оставлять его в покое только для улучшения финансов государства, для переустройства армии и для того, чтобы выждать удобное для нападения время. Таким образом, пользоваться миром для войны и войною для мира в интересах расширения пределов и возрастающего благоденствия России.
2.Вызывать всевозможными средствами из наиболее просвещенных стран военачальников во время войны и ученых во время мира для того, чтобы русский народ мог воспользоваться выгодами других стран, ничего не теряя из своих собственных. 
3.При всяком случае вмешиваться в дела и распри Европы, особенно Германии, которая, как ближайшая, представляет более непосредственный интерес.
4.Разделять Польшу, поддерживая в ней смуты и постоянные раздоры, сильных привлекать на свою сторону золотом, влиять на сеймы, подкупать их для того, чтобы иметь влияние на выборы королей, проводить на этих выборах своих сторонников, оказывать им покровительство, вводить туда русские войска и временно оставлять их там, пока не представится случая оставить их там окончательно. Если же соседние государства станут создавать затруднения, то их успокаивать временным раздроблением страны, пока нельзя будет отобрать назад то, что было им дано.
...
8.Продвигаться на север к Балтике и на юг к Черному морю.
9.Воевать против турок и персов, имея конечной целью овладение Константинополем и Левантом.
10.Австрия: открыто поддерживать союз, но втайне провоцировать против нее недоброжелательство, конечная цель — установить над ней протекторат России.
11.Провозгласить себя защитником православных в Речи Посполитой, Венгрии и Оттоманской империи с целью дальнейшего подчинения этих держав.
12.Организовать главенство в мире России, Франции и Австрии, постепенно преобразовав этот триумвират в полное господство России.
13.Если пункт 12-й будет отвергнут Францией и Австрией, покорить Европу военным путём."
(с) "Завещание Петра Великого" 1725р.

Ця стратегія за півтора століття (Європа довго розкачується) призвела до створення Англо-Французької коаліції направленої проти зазіханням Росії на європейську, а отже всесвітню гегемонію, і при мовчазній підтримці цієї коаліції Австрєю і іншими великими державами тогочасної Європи.
Росія програла цій коаліції (експедиційний англо-французький корпус в Криму 1857року).
Завоювання Росією світового панування призупинилось. На деякий час.

В 1917році Російська Імперія остаточно політично збанкрутувала як найбільш відстале і деспотичне утворення Європи. В лютому 17го планувалось способом невеликої  модернізації Росії (відсторонення Романових) припинити розпад імперії. Не допомогло, народи РІ всеодно скористались можливістю і побігли зі всіх сил з цієї "тюрми народів". Владу захопили більшовиків.
Спершу вони беруть владу в Росії, а потім брехнею і терором утримують імперію від розпаду – окрім Фінляндії (подарованої Росії Наполеоном з надією на тривалий союз) і частини Польщі (поділеної на трьох з Австрією і Прусією).
Почався новий етап "розбудови імперії". "Завещание Петра Великого" продовжить стратегія "Мировой революции" яка має призвести до панування російської нації над усім світом в нових умовах. Як казав Ленін про «полезных дураков» - "ми проданим им веревку на которой они смогут повеситься".
Парша спроба була в Польщі, де «геніальний полководець» Тухачевський остаточно об… вобчем нічого він там недобився.
Чисто війсковими засобами не вийшло, Росія концентрується на методах методах. 

В жовтні 1923го Росія озброює (прямо в своєму посольстві-полпредстві) маргінальні люмпенізовані групи німців – але повстання провалилось. 
І тут "головний стратег" Ленін дав дуба, відкинув коньки, зловив кондрашку. На перший план виходить  слідуючий «стратег», Сталін.
Він закуповує і просто краде на Заході архітекторів, учених, технології і цілі заводи які ці архітектори ставлять в Росії. На цих заводах запускають у виробництво найсучаснішої зброї , наприклад танк Крісті зразок якого під виглядом трактора  вивезли в СССР і під назвою БТ-2 запустили в виробництво на Харківському паровозобудівному заводі. Потім пішли наступні модифікації цього танку, аж до Т-34.
Валюти вседоно не вистачає. Сталін запускає механізм Голодомору в Україні, який мав сягнути двох цілей – 1)придушення бунтівних українців (примушення до миру), 2) і шляхом вилучення у вмираючих селян цінностей (золоті прикраси, монети) через систему Торгсін за кавалок хлібу, плюс сам хліб проданий за кордон. Бізнес по-совєтски.
В Європі, в Німеччині до влади приводиться Гітлер через відмову німецьких комуністів створити коаліції з соціал-демократами що призвело до здобуттям Гітлером посади канцлера.
Щоби втримати мир в Європі англо-французи погоджуються на анексію невеликої області Чехословаччини населеної німецьким населенням – Судетської області. Гітлер на Судетах не зупиняється, він захоплює всю Чехословаччину яка лежала відкритою.
Англо-французи обурені. Погрожують що у випадку подальших анексій сусідніх з Німеччиною країн – Німеччина опиниться у стані війни з Францією і Британією. Гітлер зупинився в нерішучості.

Аж тут знову з’явився Сталін який швидко укладає Пакт з Гітлером про росподіл Сх. Європи (поки що, Сталіну для завоювання Європи потрібно зіштовхнути чолами найпотужніші країни-Німеччину, Францію і Британію).
За Пактом Німеччині відходить частина Польщі, а Росії – Фінляндія, Естонія, Латвія, частина Польщі і кусочок Румунії. Плюс, для війни Німеччині надаються величезні російські ресурси – хліб, дерево, метали, нафта… 
Війна почалась
1 вересня німецькі війська переходять західний кордон Польщі. 
3 вересня на захист Польщі стають Франція і Британія, і оголошують війну Німеччині.
17 вересня східний кордон Польщі переходять російські війська. 
Фактично німецько-російська коаліція (за якою стоять Італія і Японія) опиняється у стані війни з англо-французькою коаліцією (за якою стоять колишні англійські колонії США, Канада, Австралія), тобто війна набуває всесвітнього характеру.

В кінці вересня до секретних протоколів Пакту Молотова-Рібентропа вносяться зміни - більша частина Польщі відходить Німеччині (Росія за собою залишає тільки окуповані області Західної України і Західної Білорусії), а Литва передається Росії).
В диктаторів є одна характерна риса, вони одноосібно визначають політику своїх держав (інші виступають тільки у вигляді радників), тому політика цих країн характеризується великою мінливістю і непостійністю. З часом в параноїдального Гітлера виникли підозри щодо Сталіна. І ці підозри були обґрунтованими – на західному кордоні Сталін концетрував 150 дивізій, з них 63 танкові. В глибині Росії формувалися і готувалися для виходу на західний кордон ще кількасот дивізій.
Тому Гітлер напав на Сталіна перший…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.