В рубрику: репресії. Патріот України та підстава.

23 серпня 2011, 14:01
Власник сторінки
журналіст
0
689

Сьогодні, 23 серпня, в УНІАНі пройшла прес-конференція щодо репресій проти українських націоналістів.

Цей захід був проведений у відповідь на вчорашній обшук офісу організації "Патріот України", що у місті Васильків, після якого було затримано патріотівців. Присутні: адвокат В'ячеслав Мартинюк, член Виконкому Соціал-національної асамблеї Володимир Шпара (один із затриманих), ідеологічний референт СНА та організації "Патріот України" Олег Однороженко, член Виконкому СНА та депутат васильківської міської Ради Ігор Мосійчук, координатор комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський, депутат васильківської міської Ради Сергій Бевз (ще один затриманий).
Кожен з учасників висловив свою думку, щодо ситуації яка склалася, затримані розповіли про те, як відбувалися обшук та допити.
"Близько 12-ої години дня я та Сергій Бевз знаходилися в приміщенні васильківського міськвиконкому, працювали за комп'ютерами. Пролунав дзвінок, особа представилась представником начальника обласного управління СБУ і почала вимагати щоб Сергій Бевз з'явився в приміщення де працювали його підлеглі та члени організації. Ми прийшли на це місце і побачили, що близько 30-ти співробітників СБУ оточили кімнату 7 квадратних метрів. Нас спочатку не пускали, а потім запхали, щоб ми були очевидцями усіх дій. В цій кімнатці порсались, порсались і дістали 4 речі: шеврон організації "Патріот України", листівку від СНА в якій йшлося про демонтаж пам'ятника Леніну в Борисполі, 20 дисків і коли дійшли до батареї де знайшли пакунок, тут почалося найдивніше, коли вони сказали що це вибухівка, я особисто відказав на те: "Почекайте, і якщо ж це вибухівка, потрібно евакуювати людей", а вони сказали що треба лише відійти під стіночку (з гіпсокартону) і в руках, в звичайних білих рукавичках винесли цю нібито вибухівку. При цьому додали, що їдуть її підривати. Куди вони її повезли нам достеменно не відомо. Після того було затримано патріотівців. Ми почали дзвонити в пресу.", - сказав Ігор Мосійчук, передавши слово Олегу Однороженко. Той у свою чергу описав ситуацію з політичного боку питання.
На даний момент усі затримані на свободі. Але найцікавіше те, що випустили їх просто так - без підписки про невиїзд. Вчора по одному з телеканалів було сказано, що затримано терористичне угруповування, а як виявилося по цій справі не відкрито навіть кримінальну справу.
Сергій Бевз та Володимир Шпара розповіли, що на допиті близько 30% усього часу їх розпитували по темі, а іншу частину - про зовсім інше, що не має жодного відношення до справи. Вилучили диски у "Патріоту України" нібито за дитячу порнографію на них. А враховуючи те, що на дисках були наклеєні цінники, ще й почали розпитувати кому вони (патріотівці) їх продають. Сергія випустили близько 5-ої ранку, сказавши щось на кшталт "тю, та йди собі, хто тебе тримає".
На думку усіх присутніх це не більш як провокація зі сторони влади, проте яка з неї користь остаточно не вирішили, адже версій декілька. Чому саме "Патріот України"? Тому що "Тризуб" уже був, "Свобода" була, то ж на черзі вони. Хоча сама суть такої підстави не логічна, бо навряд чи саме патріоти робили б щось в ущерб своїй батьківщині та народу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: прес-конференція,УНІАН,репресії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.