«Афганский излом» під Верховною Радою України

21 вересня 2011, 10:00
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
714

20 вересня 2011 року нардепи запам’ятають як «День гніву» від пройшовших війну в Афганістані і не тому , що нардепи швидкоруч знімали депутатські значки.

Оцінку цим подіям ще дадуть політики , історики,  але  в першу чергу правоохоронці, бо саме вони виявилися не готові до емоційних дій мітингувальників . Адже при наявності більш організованого штурму, афганцям вдалося б здійснити захоплення будівлі Верховної Ради України . І тоді напевне  депутатам вже нічого б не допомогло.

З іншого боку, вчорашня акція афганців продемонструвала відсутність виважених єдиних політичних вимог, адже реформування існуючої «совкової» пільгової системи не уникнути,  а  відставка Тігіпка нічого врешті не дає . Натомість відставка того ж таки уряду Азарова, як наприклад відставка уряду Масола в  90- му році на вимогу студентів, була б смачним ляпасом партії влади.

 Крім того ситуація, після початку штурму була спонтанна та некерована організаторами акції, а тому лише відсутність адекватної кількості міліцейських сил біля парламенту унеможливило кровопролиття та силовий розгін маніфестації .

Негативним наслідком 20 вересня для народу буде і подальше «закручування гайок» на свободі зібрань, адже Попов відразу запропонував зробити більш жорстким умови проведення маніфестацій  біля державних установ, коли « має бути розписано сюжет, назву, мету, зміст заходу, маршрут проведення, зазначено використання технічних засобів та багато іншого.»

Але чи спасе це слуг народу  від народу ?

 

Більше інформації тут:

http://www.kievafgan.com.ua/ru/afArticle/novosti/uryadovij-proekt-zakonu-pro-garantiyi-derzhavi-shhodo-vikonannya-sudovix-rishen

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: пільги,афганці,штурм ради,20 вересня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.