Протестний «подарунок» під новорічною йолкою

10 грудня 2011, 13:14
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
534
Протестний «подарунок» під новорічною йолкою

Акція на підтримку російської опозиції пройшла сьогодні в київській підземці, на платформі станції метро «Майдан Незалежності».

Ініціаторами акції виступили громадські об’єднання: «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції», «Чорний комітет», «Блок соціального партнерства «Порядок і Достаток»,  та інші.

Підземку для проведення акції обрали тому, що мітингувати нагорі, на самому Майдані, заборонили. «Заборону мотивували тим, що там прикрашають новорічну «йолку». Тому ми вирішили зібратися прямо під нею», - пояснює голова ВГО «КУПР» Сергій Мельниченко.

Активісти встановили на платформі агітаційний намет, розтягнули транспаранти «За нашу і вашу свободу», «ПР і ЄР - один хєр», підняли прапори, скандували «Свободу не спинити!», «Владу – геть!» та інше. Не зважаючи на те, що акція проходила у такому незвичному та не зручному для зборів місці, на подію приїхало багато тележурналістів. Народ із цікавістю слухав промови мітингувальників. Проте це тривало не довго: працівники правоохоронних органів почали розганяти мітинг, відібрали намет та затримали двох учасників протесту. «Ви порушуєте законодавство, тут заборонено таке робити», - повторювали міліціонери. На запитання, яким саме чином порушено закон, один із правоохоронців відповів: «Пішли зі мною, я вам покажу». Що саме він хотів «показати», лишилось невідомим, проте, після цього в чергове можна переконатися, як «добре» наші правоохоронні органи знають закони.

Коли активісти попросили одного з міліціянтів на камеру та пояснити, за що затримано людей, він просто розвернувся і пішов. Народ гуртом вирушив нагору, до кімнати міліції, для того, аби дізнатися про долю затриманих. Але правоохоронні органи закрилися від людей, не пускали нікого в середину та ніяк не відповідали на прохання журналістів пустити у середину хоча б їх. Навіть співробітники міліції, які чергували на станції, не могли туди потрапити.

Нагадаємо, що сьогодні в Росії проходить масштабна акція протесту проти фальсифікації виборів у Державну Думу. Росіян у боротьбі проти правління Путіна та Мєдвєдєва підтримують по всьому світу. В Києві сьогодні планується ще кілька акції на підтримку російської опозиції. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.