22 січня - історична дата для міста Хмельницького

23 січня 2012, 16:45
Власник сторінки
Проектний менеджер. Громадський діяч. Просвітник.
0
573
22 січня - історична дата для міста Хмельницького

У День Соборності України в Хмельницькому було сформовано найдовший в історії міста живий ланцюг

          В неділю, 22 січня м.Хмельницький став свідком безпрецедентної історичної події. Підчас святкування Дня Соборності України було сформовано найдовший в історії міста живий ланцюг. Близько чотирьохсот хмельничан, взявшись за руки утворили "Ланцюг єдності", розтягнувшись від міського пляжу до перехрестя вул. Прибузької і вул. Кам’янецької. Ініціатори акції, активісти Громадянського руху "Українська весна", символічно з’єднуючи два береги річки Південний Буг мали на меті продемонструвати єдність громади міста Хмельницького. 

            Флеш-моб стартував о 14:00. Учасники акції збиралися з 13:15 на майданчику поруч з ТРЦ "Оазис". Доки вони очікували на початок історичної події, організатори пригощали їх чаєм та печивом, а також роздавали усім охочим жовто-блакитні стрічки і наносили на обличчя різноманітні зображення в національних кольорах. Протягом усього часу лунали запальні патріотичні пісні.

Спеціальними гостями заходу були Іван Іванович Сліпко та Сергій Олександрович Скоробагатий, відповідно співорганізатор та учасник живого ланцюга 1990 року. Вони поділилися своїми спогадами про перший живий ланцюг зі Львова до Києва та закликали хмельничан до єднання.

«Це був перший публічний захід Громадянського руху "Українська весна". І символічним є те, що він покликаний об’єднувати людей. Попереду нас чекає ще багато історичних подій. А святкувати День Соборності України утворенням живого ланцюга відтепер стане щорічною нашою традицією.» - наголосив Руслан Рохов, координатор акції "Ланцюг єдності" та ініціатор Громадянського руху "Українська весна".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.