Закриття EX.ua : актуальні сценарії подій

31 січня 2012, 15:48
Власник сторінки
Політичний оглядач. Активіст громадських рухів.
0
1023
Закриття EX.ua : актуальні сценарії подій

Сьогодні в ЗМІ та інтернет - ресурси опісля 13-00 проникла інформація про закриття одного з головних файлообмінників України - EX.ua. Хто винуватий в цій ситуації? Що могло би бути насправді?

Як повідомляють різні ресурси, МВС розпочало перевірку інформації( загальна кількість, яка зберігалась на сайті, складає до 6 тисяч Терабайт) щодо порушення авторських прав та відкриття кримінальної справи на цю організацію.
За офіційним повідомленням Управління з боротьби з кіберзлочинністю МВС України було сказано наступне  : " Під час оперативного впроводження кримінальної справи встановлено, що адміністрація зазначеного веб-сайту всупереч законним вимогам правовласників та положень Закону України "Про авторське право та суміжні права" забезпечувала масштабне поширення на території держави та за її межами протиправного контенту - сотень тисяч найменувань аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм і комп'ютерних програм."
Однак навіть неозброєним оком стал овидно, що головні задачі мали дещо інший характер, які могли би бути( або так, або ...):
1. Влада "наїхала" на керівництво сайту з необхідністю "відкату".
2. Розправа конкурентів через вплив різного виду щодо відповідних структур, що розпочали б таку перевірку.
3. Факт "політичного шантажу"
Якщо конкретно поглянути на ситуацію ззовні, на перший погляд, все здається очевидним. Перший та другий варіанти розвитку подій стають відносно такими , що беззастережно лізе в голову, при чому так, наче це так і повинно було статись ( ну владу кримінального та олігархічного елементів, які діють за принципами "дикого капіталізму" та рекетським законам 90-хх , в Україні ніхто ж не відкидає!).
Однак не варто робити занадто поспішних висновків. Можливо, що третій варіант був би таким, якби ми жили в Китаї чи КНДР, де є тотальний контроль за інформацією. А зараз цей вид зброї в Україні влада та колишні "комуно-комсомольські елементи" вдало використовують його проти будь яких мінімальних чи максимальних спроб пробудити суспільство від "сплячки" паніки, надзвичайно гидких умов соціального життя та національної гідності. Тому тут виникає більше запитань, аніж точних відповідей...
Мені здається, найбільшою вірогідністю може стати варіант з мережею в США, яку закрили за подібним приводом ( мається на увазі ресурс
megaupload.com), але там, як писали ЗМІ, замашка могла би бути інша - банкрутство та збитковість цього ресурсу, після чого всі ресурси та гроші цієї компанії заморозили. Та ще був варіант прямого розповсюдження піратської інформації.. (Тепер навіть школяр знає, що 85% інформації в інтернеті є піратською. А тут агенти ФБР того не розуміють?! Здається повною маячнею!)
То, може, наші представники вищезазначених структур та діячі, не повоторивши нічого нового, діють за схожим сценарієм?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: EX.ua,інтернет-комунікації,Сценарій ровитку подій
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.