Интернет Партия обратилась в Генпрокуратуру в связи с пиратством в МВД

06 лютого 2012, 14:20
Власник сторінки
Глава Интернет партии Украины. "Известный хакер".
0
760
Интернет Партия обратилась в Генпрокуратуру в связи с пиратством в МВД

Вчера, 5 февраля на популярном сайте Хабрахабр интернет пользователи напомнили, то, что и в самих правоохранительных органах активно используется пиратское программное обеспечение.

Оказалось что на серверах самого Министерства внутренних дел Украины в открытом доступе находилась копия Windows Server 2003 Enterprise (цена по разным лицензиям более 20 тыс грн).

Интернет Партия Украины отправила запрос в Генеральную прокуратуру Украины с целью получить разъяснение, будут ли власти Украины последовательны и конфискуют ли прокуратура ли сервера МВД, в тот же способ как были забраны на 2 месяца сервера портала EX.ua и будут ли привлечены к ответственности руководители МВД которые допускают использование нелегального программного обеспечения в государственных органах Украины.

Текст запроса:

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

    5 лютого 2012 року у інтернет пресі (http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/5/6954312/ ) було повідомлено про виявлений факт розміщення у вільному доступі неліцензійної копії програмного забезпечення Microsoft Windows 2003 Server Enterprise    (російськомовна версія) авторські права на які належать Microsoft Corporation (One Microsoft Way, Redmond, WA, 98052-7329, США) на файловому сервері що має адресу 91.227.69.2 (ns.centrmia.gov.ua), яка належить Міністерству Внутрішніх Справ України.
    Згідно статті 94 Кримінально-процесуального кодексу підставою до порушення кримінальної справи  є повідомлення, опубліковані в пресі. Згідно статті 112 КПК у справі про злочин передбачений частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу (порушення авторського права і суміжних прав), якій вчинений працівниками правоохоронних органів, досудове слідство провадиться слідчими  прокуратури.
    Використовуючи права надані законом “Про доступ до публічної інформації” прошу Вас повідомити:
1. Чи проводилась перевірка або була порушена кримінальна справа за даним фактом?
2. Чи проводились або планується проводити слідчі дії з документування даного злочину? 
3. Чи проводились або планується проводити дії з вилучення цього сервера?
4. Чи проводилась або планується криміналістична експертиза для розрахунку збитків завданих незаконним поширенням об'єкта авторського права?
5. Чи було встановлено коло осіб причетних до даного злочину, та чи є серед них керівники МВС?

Додатково повідомляю, що згідно статті 21 закону “Про інформацію” до інформації з обмеженим доступом не може бути віднесено  інформацію про  незаконні  дії  органів  державної   влади,   органів місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб.

    Інформацію на запит прошу надати електронною поштою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.