your electronic identity

11 лютого 2012, 12:40
Власник сторінки
инженер
0
383

заміна e-mail, web-sites accounts, телефонних номерів, адрес - тимчасовим сертифікатом

С моєї точки зору, сьогодні наша приватність страждає більше від бізнесу, інших людей, ніж від держави.

Тому пропоную механізм захисту приватності в одночас прозорий для моніторингу з боку держави та для Вашої персональної відповідальності.

Усі ідентифікатори (телефонні номери, е-мейли, логіни у соц. мережах, всі інші мережеві ідентіфікатори) пропоную закодувати з допомогою відкритого ключа. Ви можете публікувати деякі відкриті ключі безпосередньо у мережах, можете використовувати його самі, розташовуючи у мережі тільки ваші закодовані цим ключом адреси, телефони. Єдине, де цей ключ має бути присутнім обов’язково - це на спеціальному сервері ключів. Це робиться, щоб у випадку правопорушення держава з цього ключа могла доказати безпосередньо вашу відповідальність.

Якщо брати соціальні мережі, то треба розділити бізнес та правову складові - тут потрібні open source мережевих двигунів, заборона збору персональної інформації (можете використовувати групи для цільової реклами).

Зараз прозорим виглядає використання коду замість телефонного номера та е-мейлу, а от у соціальних мережах як це буде працювати - треба ще міркувати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.