Львів’яни відкрили новий протестний сезон

24 лютого 2012, 07:59
Власник сторінки
0
564

З наближенням весни в Україні поновлюються протестні акції.

Напередодні у Львові пройшла акція протесту підприємців та чорнобильців. Це вже не перший такий спільний захід і, вочевидь, далеко не останній. Упевненість у цьому дає уряд – він жодним чином не реагує на вимоги, які перед йому висувають громадяни. 

Зрозуміло, можновладцям з теплих кабінетів уряду не видно, як мерзнуть за копійки підприємці на ринках та не зрозуміти, як це – шукати ліквідатору аварії на ЧАЕС гроші на ліки. Вони живуть у паралельному світі, де вартість капусти визначає рівень інфляції, а будь-який протестант-чорнобилець – «липовий». 

Я багато спілкуюсь з різними людьми та, незалежно від того, зі сходу вони чи з заходу, у них спільне бажання – вони хочуть, аби припинилось соціальне знищення українського народу. І тут вже не йдеться про якусь окрему соціальну групу, а про весь народ, бо якщо в країні є декілька великих протестних груп, - то проблема значно глибша, аніж ухвалення якогось одного недолугого закону. Проблема криється у системі державної влади та у принципі поділу прав, обовязків та преференцій. 

Тому сьогодні основне завдання для усіх протестних груп України – об’єднатися, як хтось казав, у спільний кулак, оскільки можна не почути одного, але вже до десятків і навіть сотень тисяч голосів, які лунають в унісон, дослухатись вони будуть змушені. 

Результатом нашої спільної з чорнобильцями акції стало ухвалення двох звернень до голови Львівської ОДА, Кабінету міністрів та Президента. 

Підприємці, яких представляє  «Вперед!», поставили вимогу на офіційному рівні закріпити мораторій на перевірки, скасувати єдиний соціальний внесок, повернути фіксований патент та не допустити ухвалення закону про внутрішню торгівлю. Усе це необхідне для того, щоб дрібний бізнес, який у розвинених країнах дає левову частку надходжень до бюджетів різних рівнів та створює робочі місця, зміг стабільно працювати. 

У зверненні, яке ухвалили чорнобильці, вимагається від чинної влади зупинити дію «драконівського» рішення Конституційного суду щодо регулювання «у ручному режимі» соціальних виплат та щоб уряд дотримувався соціальних гарантій перед чорнобильцями та афганцями. 

Найближчим часом свої вимоги до влади можуть висунуть й інші протестні (афганці, шахтарі) та поки що просто соціальні (вчителі, пенсіонери, лікарі) групи. Подібні до Львівського мітинги протягом березня відбудуться у багатьох регіонах України, а завершальний буде у Києві.  

Якщо влада не пристане на наші вимоги і надалі робитиме вигляд, що в країні нічого не відбувається, то з усіх областей України до столиці буде організовано пішу ходу, яку вже побачать не тільки в Україні, а й поза її межами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Львів,предприниматели,афганцы,чернобыльцы,протести,підприємці,чорнобильці,Вперед!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.