Україна повинна розірвати Угоду про реадмісію з ЄС, або закрити кордон з Росією

15 березня 2012, 11:49
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
575

З самого початку Угода про реадмісію між Україною і Європою задумувалася українською владою, як жест доброї волі...

Н. Саркозі заявив: «Європі загрожує неминучий розвал, якщо вона не буде захищатися від іншої частини світу та оберігати свою цивілізацію і гуманістичні ідеали». В продовження своєї заяви про те, що Франція вийде з Шенгенської зони, якщо політика ЄС не стане по відношенню до емігрантів більш жорсткою, Н. Саркозі додав: «Якщо держава не в змозі охороняти свої кордони, тоді по відношенню до неї  треба було б застосовувати санкції, або виключити з Шенгенської угоди».

 

З самого початку Угода про реадмісію між Україною і Європою задумувалася українською владою, як жест доброї волі, який мав на її (влади) думку призвести до ліквідації візового режиму для українців.

 

Нагадаю, Угода про реадмісію була ратифікована Верховною Радою ще 15 січня 2008 року і вступила в силу з 1 січня 2010 року. Нею, зокрема, передбачено, що будь-який нелегал, спійманий на території ЄС, має бути повернутий на територію України незалежно від того, чи є він її громадянином, чи ні, якщо буде доведено, що саме через територію нашої держави він потрапив до Європи.

 

Оскільки, за оцінкою експертів, 80% нелегалів потрапляють в Україну з Росії, було б логічним переправляти їх в країну походження, або транзиту. Але хитрі росіяни і тут нас «нагріли» - хоча вони уклали Угоду про реадмісію і з ЄС,  і з Україною - вони до сьогодні всіляко відтягують підписання Протоколу Угоди, без якого  вона просто на просто не діє. А наші все не можуть з'ясувати, хто очолюватиме Державну міграційну службу України.

 

Ось така в нас мудра міграційна політика. Європейці - як їздили до нас без віз, так і їздять, українці  - як стояли в черзі на отримання віз, так і стоять, а нелегальні мігранти з Африки і Азії, які потрапляють до нас через Росію й  інші «братні» країни – «оберігають свою цивілізацію і гуманістичні ідеали» (цитата Н. Саркозі), але вже на території України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.