Живи в мені, поезіє Тараса!»

15 березня 2012, 19:02
Власник сторінки
журналист
0
522
Живи в мені,  поезіє Тараса!»

«Живи в мені, поезіє Тараса!» - під таким гаслом пройшла поетична година до вшанування пам’яті Кобзаря у Тиврівській центральній районній бібліотеці.

Кожен народ має свого генія, чия діяльність стала частиною національної чи світової культури. Для України – це, безумовно, Тарас Шевченко; він уособив Україну, а Україна уособилась у ньому.

Тарас Григорович Шевченко – один з найбільших діамантів у величній пекторалі  історії України, а його поезія – то неперевершені перла української літератури.

Яскравим вогнем поезії Тарас Шевченко вивів український народ із мороку забуття на світлий шлях національного усвідомлення значимості держави Україна. Саме Україна стала для нього музою  всього життя.

Народ не забуває свого Кобзаря, вивчає його твори, оберігає спадщину.

«Живи в мені,  поезіє Тараса!» - під таким гаслом пройшла поетична година до  вшанування пам’яті Кобзаря у Тиврівській центральній районній бібліотеці, на яку  були запрошені учні 9-«А» класу Тиврівської ЗОШ І-ІІІст., на чолі з класним керівником, учителем української мови та літератури Вітюк Людмилою Михайлівною. Відкрив цей захід бібліотекар юнацької кафедри ЦРБ Кустов Володимир Васильович, а продовжила її - Вітюк Людмила Михайлівна, яка розпочала знайомство  з життєвим та літературним шляхом поета з бліц - опитування з учнями, які  продемонстрували чудові знання . Вона повела усіх присутніх стежкою до невичерпної криниці творчості Кобзаря і показала бурхливу поверхню глибинних джерел генія пера і пензля.

Окрасою поетичної години стала поезія  Т.Г.Шевченка у виконанні учнів   школи. Щирими оплесками глядачі нагородили виконавців.

Під час заходу була представлена книжкова виставка «Світ, освячений зорею Кобзаря». Завідуюча читальним залом ЦРБ Тузюк Г.М. ознайомила присутніх з новими виданнями про славного поета.

       Журі на чолі з директором ЦРБ Коренюк Н.П. членом ради Тиврівської районної громадської організації «Тиврівщина – квітка Поділля» відзначило подяками учасників поетичної години: Цисельського Максима, Руснак Тетяну, Гончарука Андрія, Банарюк Юлію, Ніколюк Вероніку, Валігуру Юлію, Герасимчук Катерину, а за найкраще декламування віршів Т.Г.Шевченка – були вручені призи: Кирилюк Вікторії та Романському Роману.

            Шановні  читачі! Запрошуємо вас відвідати центральну районну бібліотеку і ознайомитися з новими цікавими виданнями. Ми працюємо для вас і будемо вам раді.

    Зав. читальним залом  ЦРБ                                  ТУЗЮК Г.М.

   Фото ПЛАМАДІЛ С.В.                            

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.