Про суд над Ганною Сіньковою (Лисицею) (допит двірника)

04 квітня 2012, 07:57
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
464
Про суд над Ганною Сіньковою (Лисицею) (допит двірника)

Примудрилася днів із п’ять тому пропустити суд над Ганною Сіньковою (Лисицею) з приводу яєчні на Вічному вогні. (перепост)


Олена Білозерська: Знаю, як треба!

Posted on 2012.04.03 at 22:20
Tags: ,
Примудрилася днів із п’ять тому пропустити суд над Ганною Сіньковою (Лисицею) з приводу яєчні на Вічному вогні. Тут тобі і Лисиця, і найкращі в Україні захисники політв’язнів Сидір Кізін та Олег Бондарчук, і всесвітньо відомий своєю "чесністю і незаангажованістю" суддя Родіон Кірєєв (це той, що Юлю судив) - а я просто не знала, що буде цей суд. Але краще пізно, ніж ніколи, тому розміщую тут репортаж Тетяни Близнюк.


27 березня відбулося судове засідання у справі Ганни Сінькової та Ганни Донець. Заслухали одного свідка – двірника з «Парку слави». Інші свідки не з’явилися. Ці особи – міліціонери, присутні в «Парку слави» в день, коли було посмажено яєчню на вічному вогні.

Суддя зачитав протокол допиту двірника. Протокол, складений слідчим Дмитром Цурканом, був досить емоційним. Зокрема, в ньому йшлося, що двірник на місці події застав багато сміття та недопалків, і був цим дуже обурений. Свідок на суді заперечив, що бачив недопалки, а також наголосив, що більше неподобства лишається від молодят, які біля вогню люблять відкривати шампанське, після чого на плиті завжди плями, які неможливо відмити.

Двірник розповів, що бачив учасників акції "Вічна яєчня на вічному вогні" з дуже далекої відстані, і оцінки їхнім діям не давав, а також не розгледів ані оператора, ані кольору його відеокамери, як це зазначено в протоколі.

Адвокати Ганни Сінькової Сидір Кізін та Олег Бондарчук задавали свідку багато питань, які виявили, що свідок плутається у свідченнях, але на певних позиціях стоїть наполегливо, і вважає, що більшого покарання аніж ременя від батьків підсудні не заслужили.

Сидір Кізін запитав зокрема, чи були в діях молоді ознаки того, що вони чинять наругу над могилою? Свідок це заперечив. Коли адвокат запитав, чи є в тому місці могила, свідок відповів, що є, але де саме ця могила він не знає. На запитання адвоката, чи є в тому місці якісь вказівники, які вказують на місце поховання, свідок відповів, що ані табличок, ані інших знаків в парку нема. Тоді адвокат запитав у свідка, що означає для свідка вічний вогонь, тобто, як свідок сприймає його: як могилу, як символ, як пам’ятник. Свідок сказав, що і як могилу, і як пам’ятник.

Олег Бондарчук запитав, чи намагався свідок зупинити учасників акції або зробити їм зауваження. Свідок повідомив, що взагалі стояв далеко, до того ж до осіб зі сковорідкою постійно то підходили, то відходили працівники міліції, тож він вирішив, що все під контролем, і пішов у своїх справах. До того ж спостерігав це дійство здалека, і не міг дати події якої-небудь оцінки.

Чому я це так детально розписую. Слідчий, Дмитро Цуркан, який, власне, наполягав у суді на такій мірі запобіжного заходу, як тримання Ганни Сінькової під вартою, особисто мене завжди переконував, що вважає її переслідування великою дурістю. "Я ж не ідіот", - говорив він мені, - "просто на мене тиснуть"... У той самий час він, як виявилось, фальшував покази свідків з непересічним натхненням.

Не знаю, чи описав слідчий Дмитро Цуркан власні враження в протоколі, чи враження замовника, але аж ніяк не покази свідка.

Суддя Родіон Кірєєв оголосив, що надасть доручення відповідним органам знайти свідків, зазначених в протоколі, а також призначив дату наступного судового засідання: 19 квітня 2012 р., 9:30.


Від себе: Типово для слідчих, між іншим. Вони завжди роблять із себе хороших і нещасних підневільних людей, на яких тиснуть згори. Про це навіть у блатних піснях співається: "Был бы выше званием - отпустил". Вочевидь, це для того, щоб нещасні родичі затриманих, як за соломинку, чіплялися за "доброго слідчого" і повідомляли йому те, що ще не вибили катуваннями і погрозами з підозрюваних.
Пам’ятаємо і не ведемося.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.