Mission Impossible

10 квітня 2012, 10:07
Власник сторінки
Адвокат, член Ради Адвокатів міста Києва
0
423

Непросте це завдання - провести чесні вибори та не втратити владу.


Останні рішення Конституційного Суду України про неконституційність одночасного балотування за партійними списками та в «мажоритарних» округах, не залишає сумнівів, що влада буде намагатися провести декларативно чесні вибори до парламенту за партійними списками, не давши жодних шансів для конкурентів по мажоритарці .

Цілком зрозуміло, що підняти рейтинг правлячої Партії Регіонів, а тому виграти за партійними списками можна лише сумнівним адміністративним способом та і то лише в східноукраїнських областях. Саме тому влада свідомо допускає поразку ПР за пропорційною виборчою системою.

Натомість «реванш» влада буде намагатися отримати в «мажоритарних» округах, де сумнозвісний адміністративний ресурс та кримінально-каральні органи будуть «валити» конкурентів.

До таких висновків спонукає розподіл виборчих округів на «ворожих» територіях : у Чернівецькій області - 4 округи; у   Волинській, Кіровоградській, Рівненській, Тернопільській областях по 5 округів ; у Житомирській, Закарпатській, Чернігівській областях по 6 округів; у Хмельницькій, Черкаській та Івано-Франківській по 7 округів тощо. Заради справедливості відзначу, що в «непередбачуваному» Севастополі створено всього 2 округи.

Для порівняння в Донецькій області визначено 21 округ, в  Дніпропетровській - 17, Харківській – 14,  в Одеській та Луганській областях – 11 округів .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Выборы,Партия регионов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.