О.Данилюк vs Верховна Рада України & ВАСУ 1:0 (+відео)

29 травня 2012, 23:13
Власник сторінки
Creator
0
675
О.Данилюк vs Верховна Рада України & ВАСУ  1:0  (+відео)

У вівторок ВАСУ, відмовив у задоволенні позову в повному обсязі Олександру Данилюку Координатору Громадянського руху "Спільна Справа". Суддя оголосив на засіданні лише резолютивну частину рішення...

У вівторок 29 травня 2012р. Вищий адміністративний суд України відмовився визнати бездіяльність Верховної Ради з призначенням виборів мера Києва та зобов'язати парламент призначити ці вибори на 3 червня.

Координатор Громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк не здивований таким вердиктом суду, оскільки у країні, на його думку, взагалі немає справедливого правосуддя! 

"Вищий адміністративний суд відмовив у задоволенні позову, причини нам не відомі, оскільки суд оголосив лише резолютивну частину рішення, а повне рішення з мотивувальної частини буде складено протягом 5 діб", - сказав він.

Рішення суду остаточне і оскарженню не підлягає.


Експрес-інтерв’ю з Олександром Данилюком одразу після завершення засідання суду SaveFrom.net SaveFrom.net

Позов Данилюка грунтувався на тому, що повноваження Леоніда Черновецького, якого було обрано мером Києва в 2008 році на 4 роки, минають 3 червня поточного року, а згідно зі статтею 15 закону "Про вибори депутатів Верховної Ради, Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів "Рада зобов'язана призначати вибори не пізніше ніж за 60 днів до дня чергових виборів", тобто до 5 квітня, чого зроблено не було. 

Водночас у Олександра Данилюка викликає подив позиція, зайнята з цього питання опозиційними парламентськими силами, а також позиція голови фракції УДАР Віталія Кличка, які зацікавлені у своєчасному проведенні виборів мера столиці, і при цьому вони не виступили на підтримку даного позову.

Нагадаю, голова Верховної Ради України Володимир Литвин виступає за те, щоб парламент у травні призначив дату проведення виборів мера Києва й Київської міської ради.

На посаду столичного міського голови за інформацією ЗМІ мають намір претендувати Віталій Кличко, Олег Ляшко та Олександр Попов. 

Також в ЗМІ обговорювалася можлива кандидатура Олександри Кужель.

Попередні вибори мера Києва відбулися 25 травня 2008 року. 




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВАСУ,вибори мера Києва,Вищий адміністративний суд,бездіяльність Верховної Ради з призначенням виборі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.