Влада заблокувала дороги на Київ

04 червня 2012, 16:11
Власник сторінки
Creator
0
1541
Влада заблокувала дороги на Київ

Захисників української мови, які добираються автобусами до Києва, щоб 5 червня взяти участь у мітингу біля парламенту на захист української мови, не пропускають працівники ДАІ та інших спецслужб.

Захисників української мови, які добираються автобусами до Києва, щоб 5 червня взяти участь у мітингу біля парламенту на захист української мови, не пропускають працівники ДАІ та інших спецслужб. Про це повідомляють прес-служби опозиційних партій та молодіжних рухів.

Зокрема, згідно із повідомленням прес-служба «Батьківщини», Адміністрація Президента видала вказівку керівництву правоохоронних органів за будь-яку ціну заблокувати автобуси, якими добираються люди з областей для участі у завтрашній акції біля Верховної Ради проти ухвалення «мовного» закону «регіоналів» України.

«З цією метою, — наголошується у документі, — на дорогах України виставлено безпрецедентну кількість постів співробітників Державтоінспекції. Їхнє чергування триватиме також вночі і до самого ранку».

У партії повідомляють, за наявною інформацією, співробітники ДАІ отримали наказ не пропустити до столиці жодного автобуса із західних та центральних областей.

Також стало відомо, що у східних та південних регіонах України влада розпочала наймати людей для участі у проплаченому мітингу біля парламенту на захист законопроекту «Про засади державної мовної політики».

«Таким чином влада свідомо і цілеспрямовано, спекулюючи на мовному питанні, продовжує свої злочинні намагання спровокувати протистояння в українському суспільстві», — переконані у «Батьківщині».

З інших джерел з цього приводу заявили, що перевізникам із кількох областей забороняють їхати до Києва на мітинг Об’єднаної опозиції, а депутатам місцевих рад погрожують кримінальною відповідальністю за «можливі провокації» у столиці.

«Об’єднана опозиція «Батьківщина» заявляє, що єдиними провокаторами в Україні є Партія регіонів на чолі з президентом Януковичем, які своїм антидержавним законом «Про мови» вкотре намагаються розколоти країну. При цьому вони цинічно прикриваються турботою про міжнародний авторитет України в очах іноземних уболівальників Євро-2012, хоча самі зробили все, щоб цей авторитет знищити.

Ми розуміємо, що влада здатна на будь-які кроки, аби залякати українців і зірвати мітинг Об’єднаної опозиції. Проте ми переконані, що їй це не вдасться. Разом ми не допустимо антинародного мовного закону.

Із регіонів, де влада заборонить виїздити автобусам, люди дістануться до Києва власним транспортом», – наголошується в повідомленні.

Завтра, 5 червня, провладна більшість має намір ухвалити законопроект регіоналів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка «Про засади державної мовної політики», який, по суті, запровадить другу державну мову в Україні.

Як заявляв раніше народний депутат Соболєв, депутатам більшості вже виплачено гроші за ухвалення цього законопроекту.

техніко-екномічне обгрунтування: Скільки коштуватиме двомовність?

УВАГА! Шукайте можливості приїхати на акцію до Києва. 

Дуже важливо, щоб саме під Верховною Радою зібралось дуже багато людей.
А хто не може приїхати – приходьте на акцію протесту у ВАШОМУ МІСТІ:

Алчевськ (Луганська область)
14.00, біля Торгівельного центру

Вінниця
10:00, під вежею біля парку Козицького
vk.com/mova5vinnutsia

Донецьк
9:00, Донецька обласна державна адміністрація - бульв. Пушкіна, 34
vk.com/mova5_donetsk 
https://www.facebook.com/events/325444490864657/

Запоріжжя
12:00, Запорізька обласна державна адміністрація - просп. Леніна, 164 
vk.com/event39581406

Львів
10:00, Львівська обласна державна адміністрація - вул. Винниченка, 18

Миколаїв
13:00, біля облдержадміністрації — вул. Адміральська, 22

Одеса
10:00, Одеська обласна державна адміністрація - просп. Шевченка, 4
vk.com/event39595021 
+ група одеситів їде до Києва. Координатор: vk.com/gr.milena 0634553967

Полтава 
11.00 біля ОДА

Суми
10.00 площа Незалежності, біля міськради

Тернопіль
10.00 вул.Грушевського,8

Ужгород
11:00 площа Театральна

Харків
11:30, Майдан Свободи, навпроти Харківської обласної державної адміністрації
vk.com/event39456695
https://www.facebook.com/events/304468712974424/

Херсон
10.00, Херсонська обласна державна адміністрація - площа Свободи, 1 
vk.com/event39460982

Хмельницький
11.15 біля Дитячого світу
https://www.facebook.com/events/374861052572588/

Хотин, Чернівецька область
10:00, площа Січневого Повстання (біля міської Ради)
vk.com/event39571728

Чернівці
13:00, Центральна площа, пам’ятник Шевченку
vk.com/event39564898

Чернігів
10.00 біля центрального поштамту

ЗАПРОШУЙТЕ СВОЇХ ДРУЗІВ, ЗНАЙОМИХ І ВСІХ, КОГО ТІЛЬКИ МОЖЕТЕ, НА ЗУСТРІЧІ В СОЦМЕРЕЖАХ!

ЯКЩО НАС НЕ ЗАХОЧУТЬ СЛУХАТИ?

Регіонали цим законом хочуть підвищити свій рейтинг? Ми їм його понизимо! Вже зараз набираються групи добровольців для майбутньої організації кампанії проти тих політичних сил та депутатів, які проголосують за цей розкольницький законопроект. Перші поїздки заплановані до виборчих округів авторів законопроекту Колесніченка (Севастополь) та Ківалова (Одеса) і голови парламентської фракції Партії регіонів Єфремова (Антрацит, Луганська обл.), де ми масово роздаватимемо та клеїтимемо листівки з фактами “покращення” життя завдяки регіоналам. Хочете їхати або допомогти фінансово на дорогу — зголошуйтесь тут: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHNDNG41cUdSTEVNVWhHc0QxWGF0N0E6MQ

ХТО ЦЕ ОРГАНІЗОВУЄ?
Організатори — небайдужі громадяни, представники різних громадських організацій. Ми не виступаємо на підтримку жодної політичної сили. Уся діяльність ведеться виключно на громадських засадах.

Сам текст законопроекту: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id&pf3511=41018

Аналітика:



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Партія регіонів,Ківалов,Колісніченко,На захист Української мови,5 червня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.