…про тушки, вишиту сорочку і «розведену» опозицію

05 червня 2012, 22:02
Власник сторінки
лідер "Української громади Києва"
0
603

…про тушки, вишиту сорочку і «розведену» опозицію

Не знаю як у вас, а у мене сьогодні ранок почався те, що називається не з тієї ноги… Чи то «винен» сон, який мені наснився перед світанком – у ньому бачив одного з колишніх нардепів, який свого часу один з перших «затушкувався», чи то похмура дощова погода, але мене весь ранок не залишало відчуття, що сьогоднішній день не залагодиться…

Як з’ясувалося всього за кілька годин, передчуття мене не обмануло – о 10-05 Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики», за який проголосували 234 «народних» депутати, в тому числі і 2 (зранку ще опозиційні) депутати   від   НУ-НСу, й 12 «позафракційних»,  обрані свого часу за списками того ж НУНС та БЮТ.

Чесно кажучи, напередодні голосування у мене  не було ілюзій, як за «мовний» закон голосуватимуть відверто антиукраїнські сили - ПР і КПУ й не було ілюзій, як голосуватимуть «тушки». Наразі в мене питання виключно  до парламентської опозиції – як можна дати провладній більшості так бездарно себе обіграти?

Після голосування одні опозиціонери пояснювали ситуацію тим, що не знали, за що голосують, інші – що їх «розвів» спікер, змінивши порядок законопроектів, що ставилися на голосування, але факт залишається фактом – без сьогоднішньої недолугої, даруйте, позиції опозиції законопроект № 9073  не пройшов би.

Тут пригадується ще один, на перший погляд,  «ляп» - 17 листопада минулого року парламентська опозиція  повним складом спільно з провладною більшістю в унісон проголосувала за «мегадемократичний» Закон про вибори народних депутатів України. Вже тоді всім  було зрозуміло, що опозицію «обіграли», окрім неї самої. Раз-по-раз окремі нардепи з високих трибун переконували, що той Закон «хороший» та «єдиний вихід».

…після участі у акції під стінами ВРУ та АПУ, зайшов пообідати в «Два гуся», що на Хрещатику, і порадувався знову. На мій достатньо сучасний зовнішній вигляд – шкірянка, джинси, ну правда ще й вишита сорочка – російськомовна офіціантка двічі пропонувала мені меню англійською мовою. Дожилися – на  21 році незалежності України, якщо на тобі присутні елементи національного українського одягу, як то в моєму випадку вишиванка, то тебе сприймають за туриста-іноземця.

P.S. А день закінчився ще однією «доброю» новиною – ВРУ «під шумок» надвечір застала зненацька ще й афганців з чорнобильцями -  проголосувала закон, яким позбавляють їх соціальних пільг.

От і не вір після цього в передчуття… Маю надію, що завтра встану «з тієї ноги»…

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.