Українці скучили за перемогами

12 червня 2012, 12:29
Власник сторінки
Журналист, политолог
0
513
Українці скучили за перемогами

Насправді, варто привітати збірну України із перемогою у вчорашньому матчі зі шведами. Щиро порадіти і повеселитися – це дійсно не гріх, адже команда зробила багато, аби „вирвати” цю перемогу.

Насправді, варто привітати збірну України із перемогою у вчорашньому матчі зі шведами. Щиро порадіти і повеселитися – це дійсно не гріх, адже команда зробила багато, аби „вирвати” цю перемогу.

Після першого пропущеного голу від шведів українські футболісти зовсім не зламалися: було враження, що їх неначе розізлили. Дійсно, мотивація і у команди, і у тренера, і у самої України – була більш ніж достатня – перемога була потрібна, наче повітря.

Наші вболівальники після матчу раділи немов діти, ейфорія зашкалює і сьогодні. Дійсно – нічого дивного, перемога породжує позитивні емоції, додає сміливості, відчайдушності, завзяття, натхнення.

Єдине, чого хотілося б побажати нашій збірній – не зупинятися на цьому результаті. Здобути ще кілька важливих перемог. А можливо – здійснити щось нереальне, втілити маленьку мрію кожного українського вболівальника. Ну, триматимемо кулаки, аби не наврочити.

А тепер про 2 реальних спостереження, які впадають в око одразу після перемоги. Перш за все – гра шведів. Не зважаючи ні на що – вони грали до останнього, вони змагалися, вони „викладалися”. Хто б що не казав про посередні можливості цієї команда – було яскраво помітно, що вони профі і – що головне – не бояться поразки. Вони вийшли на поле зовсім у іншому настрої, аніж наша збірна. Це викликає повагу, адже розрахунок був на тактику, техніку, волю команди до перемоги. В українців – всього цього не бракувало, а волі навіть було більше. Проте, на моє власне переконання, відчувалась дещо знервованість, у команди Блохіна „трусилися колінки”. Ні, не тому що вони боялися грати, просто – завдання було перемогти понад усе. Тобто, варіант поразки не розглядався зовсім, або розглядався як неприйнятний.

Деякі спортсмени скажуть, що це правильна установка на перемогу. Проте я б трохи заперечив: нам є чого повчитися у шведів, перш за все – грати собі у задоволення. Спорт не повинен бути занадто знервованим, і це може зіграти злий жарт у майбутніх поєдинках нашої збірної з Францією та Англією. А ці команди, погодьтеся, виглядають дещо сильнішими за шведів.

Друге спостереження: реакція та ейфорія українських фанів та вболівальників. Ми раділи немов діти. Я не пам'ятаю такого настрою вже давно, вчорашня спортивна подія не оминула навіть найвідвертіших скептиків чи просто байдужих до футболу наших громадян.

Українці справді скучили за перемогами, і треба визнати – нам цього не вистачає. Було б непогано – аби на це звернули увагу політики, і бодай трішечки перейняли цей патріотизм та запал на користь країни у свою повсякденну діяльність. Адже неуспішне, зневірене суспільство не готове ані до реформ, ані до позитивного сприйняття та розвитку.

Подякуємо збірній з чудову гру та її капітану за 2 неймовірні голи. Й нумо наслідувати приклад вчорашньої перемоги у наших щоденних справах!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: збірна України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.