Як ненавидять жінок у Польщі та в Україні

22 червня 2012, 11:52
Власник сторінки
феминистка
0
1237
Як ненавидять жінок у Польщі та в Україні

Реготання над зґвалтуванням

Між Україною та Польщею спалахнув скандал із мізогінним підтекстом. Двійко польських радіоведучих - Куба Воєвудський та Міхал Фігурський - в етері радіостанції Eska Rock 12 червня дозволили собі ганебно сексистські та ксенофобські вислови на рахунок українських жінок.  

Ось як це було (розшифровка запису програми):

"Воєвудський: А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною?

Фігурський: Що?

Воєвудський: Я вчинив як справжній поляк...

Фігурський: Ти копнув собаку?

Воєвудський: Ні, я вигнав свою українку (сміх)

Фігурський (сміх): А то добра ідея (сміх). Мені це ще не спало на думку. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу.

Воєвудський: Знаєш що, а я заберу свою назад, заберу її гроші та знову вижену (сміх)

Фігурський: Скажу тобі, що якби моя була хоча б трохи симпатичніша, то я би її ще зґвалтував.

Воєвудський: Е-е.. я не знаю, як моя виглядає, бо вона весь час на колінах (сміх)".

Ну як вам?

До честі неурядових та урядових організацій, цей вчинок не зійшов з рук цим… мачо. Польсько-українська фундація PAUCI спільно з Об`єднанням українців у Польщі ініціювали подання матеріалів до прокуратури, їх підтримали й інші організації та приватні особи – як поляки, так і українці. Український МЗС також виступив із офіційною заявою, вимагаючи публічних вибачень від польських журналістів.

Єдине «але» - громадськість чомусь засмутив лише ксенофобський бік конфлікту. У прокуратуру вчора мали бути подані матеріали про порушення журналістами законодавства, яке забороняє ксенофобські висловлювання. Та й МЗС України у заяві зосередився на протесті проти «дискримінації за етнічною ознакою». Тобто виходить що, за етнічною ознакою ображати не можна, а за ознакою статі можна? Тобто усі ці записи в Конституціях щодо рівності чоловіків і жінок – пустий звук? Виходить, що так.

Але не менш ганебним, ніж глузування, виявилося публічне «вибачення» журналістів. Під звуки гімну України!!!

Фігурський зачитав у етері  таке: «Прагнемо висловити свій глибокий жаль з приводу наших висловів стосовно українських жінок. Я, разом з Кубою Воєвудським, своїми висловами не хотіли образити українок, а втілилися в образ видуманих людей, котрі нібито були дуже розлюченими через погані результати гри збірної Польщі з футболу та заздрили успіхам збірної України на Євро-2012. Особисто вважаємо, що українські жінки мають виняткову красу, що викликає у нас подив та повагу, що стосується також решти вашої прекрасної та братньої, нам полякам, нації. Просимо у вас вибачення та складаємо вирази поваги.»

Також із заявою виступив голова правління радіостанції Eska ROCK S.A. Богуслав Потонєц: «Розмова ведучих не мала на меті образити та принизити жінок з України, а навпаки - мала на меті викрити та розкритикувати несправедливі стереотипи, котрі функціонують у свідомості частини (і - на щастя - лише невеликої частини) польського суспільства».

Тобто у Польщі достатньо сексистів, які вважають за нормальне принижувати і глузувати з  жінок. І якщо приниження за національністю викликає обурення української громадськості, то нехтування гідністю жінок – звичайна річ, як виявляється, і в Польщі, і в Україні.  

І вас після цього ще дивує, чому в Польщі заборонені аборти?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.