"Беркут" відтісняє пікетувальників від Українського Дому але був витіснений сам)

04 липня 2012, 06:56
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
521

(перепост) Репортаж Олени Білозерської


"Беркут" відтісняє пікетувальників від Українського Дому (але був витіснений сам)

Posted on 2012.07.03 at 21:20
Tags: , , ,
У ці хвилини (3 липня, 21:17) біля Українського дому з’явилося кількасот (за повідомленням очевидця, пана Велеслава) беркутівців, які намагаються відтіснити пікетувальників, які оголосили безстрокову акцію протесту через прийняття мовного закону. Велеслав каже, починається бійка.

UPD. 21:20. Повідомляє Велеслав. Першу атаку "Беркуту" відбито. Була бійка, люди розділили "беркутівців" на два загони і випхали їх з площі. У спину мітингувальникам ударив третій загін, але його теж поки що випхали. У телефон чути, як люди скандують "Ганьба!".

UPD. 21:25. Повідомляє Велеслав: "Беркутівці" зчепилися у "черепашку" на сходах Українського дому, люди випихують їх звідти, Тягнибок у перших лавах. Навколо валяються їхні шоломи.

UPD. 21:48. Повідомляє Велеслав. "Беркутівці" блоковані демонстрантами біля Українського дому, тривають перемовини між депутатами і міліцейським керівництвом - нібито про те, щоб випустити "космонавтів" з оточення. Але пан Велеслав резонно каже, що якби менти хотіли піти, люди б їх випустили. Скоріше, просто чекають на підкріплення.

UPD. 21:54. Телефонує Велеслав: "Беркут забирається звідси!". Затриманих немає.
Ні, не зовсім пішли - зосереджуються біля Трьохсвятительської вулиці. Ще на Європейській є внутрішні війська і звичайні міліціонери у формі. Вони нікого не чіпають і їх ніхто не чіпає.

UPD. 21:57. Щойно виступив Тягнибок, закликав повідомляти родичів і друзів, щоб усі їхали на Європейську. Тепер виступає Яценюк.

UPD. 22:15. Все спокійно, тривають виступи. "Беркут" потроху роз’їздиться на своїх автобусах - після того, як Яценюк їх запевнив, що намети ставити ніхто не буде, і попросив голодуючих не ставити ці намети. Вочевидь, наступна спроба розігнати людей (якщо вона буде) станеться під ранок, коли людей буде менше і вони будуть втомлені.

UPD. 22:50. "Беркут" зосереджує сили біля костьолу. Там їх вже 5 автобусів. Щойно звідти поїхала "швидка" - вочевидь, хтось із "космонавтів" дістав у писок під час бійки.

UPD. 23:05. Хтось із нардепів привіз додаткову дуже потужну озвучку. Менти намагалися не пропустити машину, але люди їх відштовхнули. Зараз звук такий, що має бути чутно на Бесарабці :) Виступає Іван Заєць.
23:08. Молодь у ці хвилини намагається підняти на флагшток біля Українського Дому червоно-чорний прапор.

UPD. 23:11. Підходить велика лава "Беркуту"! Схоже, зараз буде друга атака!
Вони перегородили якоюсь вантажівкою вулицю Трьохсвятительську.

UPD. 23:57. В’ячеслав Кириленко каже, що підтягуються сили "Беркуту" і закликає всіх зберігати спокій - у нас мирна ненасильницька акція! Каже, що з’їздяться люди з цілої України, з кожною годиною нас стає все більше.

23:58. Знову виступає Тягнибок. "Беркути" стоять з двох боків від демонстрантів - кажуть, готуються до штурму, тільки невідомо коли він буде.
Тягнибок закликає киян до багатотисячного протесту. Не розходитись, залишатися тут.

00:04. Натовп хором співає "Ой у лісі на полянці стояли повстанці".

Взято тут =  http://bilozerska.livejournal.com/638931.html
=============

Продовження =

Мовний протест. Європейська площа, 4 липня, 1:00-2:00 ночі

Posted on 2012.07.04 at 04:28
Tags: , Що ви не кажіть, а це було класно.
Тепла, як на Півдні, ніч, коли хочеться гуляти. Повний місяць. Біля костьолу - з десяток міліцейських автобусів, під Українським домом з обох боків - повно "космонавтів". Чекають - вочевидь, п’ятої ранку.

На сходах Українського дому - до тисячі людей. Дехто спить на ліжачках, але більшість - веселі, усміхнені, на адреналіні, з відчуттям щойно здобутої перемоги. Протести вночі - зовсім не такі, як вдень. Дуркує Полежака, а капелла співає Марічка Бурмака. Веселий і задоволений Тягнибок розповідає мені про бійку з "космонавтами" - як вони хотіли зайняти "плацдарм" на сходах, бо завтра о 12-ій тут проводитиме конференцію Янукович, як копали людей по ногах, де нервові вузли, і били між ніг. І як їх, уперше за багато часу, з криками "За Україну! За мову!" просто викинули зі сходів - весело й енергійно, шоломи літали по всій Європейській. Як дістав у писок мент, який ляпнув щось про "бандьоровцев". Очевидці кажуть, що й сам Ярославич приклався кулаком пару разів, але він не зізнається :) Каже тільки, що дістав в очі з балончику.

А Яценюк, кажуть, був весь у крові. Щоправда, чужій.

Повно нардепів, знайомих журналістів і активістів. Багато людей із білими пов’язками голодування (зайва річ, яка нічого не дасть. От якби впіймати Януковича і змусити його голодувати - тоді він би зрозумів). Всі посміхаються, вітаються зі мною. Весь непроплачений актив Києва зібрався в одній точці - цікаво було поглянути на всіх разом.

Ясна річ, що в плані скасування мовного закону цей протест нічого не дасть. Закон вже прийнято, а навіть якби ще не було прийнято, регіонали все одно б це зробили, бо у них зараз влада і вони звикли не рахуватися з протестами. Але в плані мобілізації людей - ще не населення, яке має стати нацією, а ось цієї "непроплаченої тисячі" - саме те, що треба. Тепер нам би ще на осінь, умовно кажучи, подорожчання ковбаси - і капець янучарам :)

P.S. У хвилини, коли я дописую цей матеріал, починає світати, і менти зараз можуть піти на штурм...



Багато фото - тут:
http://www.bilozerska.info/?p=8598

========================
Вебкамери на Європейській = http://videoprobki.ua/?lat=50.4523&lon=30.5266&nid=3484
(звук паганенький)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.