На "Арені-Львів" відбудеться військовий оркестровий фестиваль

20 серпня 2012, 11:42
Власник сторінки
0
На  Арені-Львів  відбудеться військовий оркестровий фестиваль

Про це під час прес-конференції, яка відбулася 20 серпня у 58 Будинку офіцерів ЗС України у Львові, повідомили головний військовий диригент Збройних Сил України полковник Віктор Пащенко та виконуючий

– Заходу подібного масштабу за участі військово-музичних колективів військового відомства Україна ще не бачила, – відзначив він. – Адже у період із 20 по 22 серпня у Львові зберуться військові музиканти з усієї України. Якщо конкретніше –  Зразково-показовий оркестр Збройних Сил України з Києва, Військово-музичний центр Сухопутних військ з Чернігова, Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил з Вінниці, Центру військово-музичного мистецтва військово-морських сил ЗС України з Севастополя. До колег приєднаються оркестранти Західного територіального центру військово-музичного мистецтва та оркестр Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Фестиваль матиме відкритий характер. 21 серпня військові музиканти демонструватимуть своє мистецтво на вулицях стародавнього Львова.  22 серпня, пройдуть загальним урочистим маршем центром міста. А у вечорі того ж дня відбудеться тригодинний концерт на нещодавно відкритому для проведення матчів Євро-2012 футбольному стадіоні.
Полковник Віктор Пащенко також підкреслив, що спеціально до проведення фестивалю військові музиканти суттєво оновили свій репертуар. Відтак, переважна більшість виконаних творів належатиме українським композиторам. Але, не забудуть військові й про кращі надбання світової класичної оркестрової музики. Разом із військовими артистами виступатиме Державна заслужена хорова капела України «Трембіта», естрадні виконавці Руслана та Павло Табаков, відомий своїми композиціями у стилі «фолк» вокальний ансамбль «Орфей».
– Гадаю, що фестиваль у Львові обов’язково знайде свою аудиторію, – відзначив головний військовий диригент ЗС України полковник В.Пащенко. – Адже Львів – це особливе місто. Тут культове ставлення до мистецтва. Це я відчув особисто, п’ять років навчаючись у Львівській національній музичній академії імені М.В.Лисенка. До того ж, жанр оркестрової музики доволі легкий для сприйняття. Тому його полюбляють усі – від наймолодших, до найстарших. А військові оркестри, напевно, найкращі оркестри у нашій державі. Адже саме на них покладена велика честь забезпечувати супровід усіх заходів державного та міжнародного значення, представляти Україну поза її межами під час культурно-мистецьких заходів тощо.
Полковник Віктор Пащенко розповів, що українські військові музиканти лише цього року здобули загальноєвропейську відомість, виступаючи у понад 30 містах Німеччини у рамках фестивалю військових оркестрів. Також вони давали концерти у Нідерландах, Франції, Данії. А у листопаді цього року готуються до великого фестивалю у Берліні.  І таких визначних подій у творчому активі військових музикантів України чимало.
Зі слів виконуючого обов’язки начальника головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації Львівської облдержадміністрації Івана Сагана, ідея проведення цього унікального фестивалю народилися під час робочої зустрічі керівництва ЛОДА та представниць жіночих національно-патріотичних організації Союз Українок та Ліга українських жінок. Дог того ж, враховуючи  що 2012 рік в державі визначено роком Української повстанської армії, лейтмотивом заходу стане виконання понад 250 військовими музикантами «Повстанського танго.»
Ця ідея знайшла повну та всебічну підтримку у керівництва Міністерства оборони України та Генерального Штабу ЗС України. А також творчих колективів військово-музичних центрів Збройних Сил України, які охоче підготували кожен свою програму. Очолити великий звідний військовий оркестр запропоновано головному військовому диригенту ЗС України полковнику Віктору Пащенку.
Також посадовець ЛОДА відзначив, що не зважаючи на масштабність заходу, він майже не потребував інвестицій із державного бюджету. Більше того, вхід для усіх бажаючих на фінальний концерт військових оркестрантів на Євроарені у Львові буде безкоштовним! Для цього було виготовлено близько 20 тисяч квитків, які вже майже усі розповсюджено. Залишилося близько однієї тисячі квитків. Їх можна отримати або зателефонувавши на пряму телефонну лінію до облдержадміністрації, або у касах стадіону «Арена-Львів». Також Іван Саган повідомив, що проблем із транспортом для того, щоби дістатися до місця проведення фестивалю не буде. Маршрутні автобуси у місті працюватимуть за посиленою схемою.

План
заходів у рамках проведення Фестивалю оркестрової української патріотичної пісні
21-22 серпня 2012 року
21 серпня (вівторок)
11.00–13.50    – Генеральна репетиція програми Фестивалю оркестрової української патріотичної пісні на стадіоні «Арена-Львів»
17.30–19.00    – Концертні виступи військово-музичних підрозділів:
    •    площа біль пам’ятника І.Франку – виступ Центру військово-музичного мистецтва військово-морських сил ЗС України (м. Севастополь)
    •    площа біль пам’ятника Т. Шевченку – виступ Західного територіального центру військово-музичного мистецтва (м. Львів)
    •    площа Данила Галицького – виступ Військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Чернігів)
    •    площа біль пам’ятника М. Грушевському – виступ Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Сухопутних військ ЗС України (м. Вінниця)
    •    площа Ринок – виступ оркестру Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного(м. Львів)
    •    площа Митна – виступ Зразково-показового оркестру Збройних Сил України (м. Київ)
22 серпня (середа)
10.00–11.00    – Проходження урочистим маршем вулицями м. Львова за маршрутом:
    Від залізничного моста (на перехресті просп. Чорновола та вул. Під Дубом) – Оперний театр – просп. Свободи – пам’ятник А. Міцкевичу – просп. Свободи (кінцева зупинка біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької)
16.00 – 19.00     Проведення Фестивалю оркестрової української патріотичної пісні на стадіоні «Арена-Львів»

підполковник
Володимир Скоростецький,
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.