Інновації

24 вересня 2012, 09:34
Власник сторінки
Dolce far niente
0
1209

в Україні


У нас чомусь мало говориться про реальні успіхи України в різних сферах. Як на мене, одна з основних причин цього - Росії  і більшості росіян про це "чомусь" дуже неприємно чути. Там чомусь взагалі сильно розповсюджене агресивне несприйняття патріотизму чи успіху в Україні. І вони роблять усе щоби про це не чути. Цікаво чому?

Я не прихильник такої урапатріотичної істерії, проте випадково надибав на один абзац в Вікі і трохи зацікавився темою


" Инновации

На Украине работает 1095 (по данным на 2004 г.[17]) инновационных предприятий, которые затратили на инновационную деятельность 4,51 млрд грн. (563 186 739 долл. США). За период20072008 гг. Украина потратила на инновации 3 % средств (Россия за тот же период 1,4 %).[18][19] На финансирование науки выделяется примерно 0,5 % ВВП. Работает 4 технопарка, реализующих инновационной продукции на 292,8 млн грн. и осуществляющих 64 инновационных проекта.[20] Среди инновационных компаний Украины наиболее известные — производитель электронных книг PocketBook и разработчики компьютерных игр GSC Game World и 4A Games.

По мнению доктора экономически наук Александра Аузана, Украина имеет бóльший инновационный потенциал, чем Россия. По его мнению, Россия тяжело страдает от «проклятия ресурсов»:

Проклятие ресурсов (эта тема уже 15 лет популярна в мировой экономической науке) плохо действует на сознание доминирующих групп и на права собственности. И это факт. Поэтому для Украины отсутствие пенсионных ресурсов нации – скорее плюс, чем минус. Это побуждение[21]" (с)

Вікі

Після розпіареного російського Сколково ці цифри викликають здивування – нафтогазова Росія спроможна вкладати лише 1.4% свого ВВП в інновації, а «бєдная-убогая-розрушеная-сдеградірованная» Україна 3%!? Як так?

Сьогодні напевно всі знають про одного з лідерів виробництва електронних книг PocketBook. Не знаю як інші, але я вперше почув що ця компанія створена в Україні і українцями, хоча рідер маю Соні. Якби знав раніше – придбав би український Пакетбук :)

«PocketBook International S.A. is a Hong Kong-based multinational company which produces e-book readers under the PocketBook brand. The company is headquartered in Kyiv, the capital of Ukraine. Its American headquarters are located in Overland Park, Kansas, a Kansas City suburb.

The brand was introduced in 2007. The actual production started in late 2008. OEM manufacturer for PocketBook has been Taiwanese Netronix and, since Summer 2010, is Foxconn. As hardware production is outsourced, PocketBook is focused on its design and software development. It is a long-standing leader as comes to the amount of supported text formats,[2] though there do exist file converters. PB promotes legality of digital mediaby running Store.Obreey.com (from Ukrainian обрій, obreey (horizon)), Bookland.net[3] and Ebooks Shop.»

Звісно, Пакетбук Глобал сьогодні є мультинаціональною компанією. Але напочатках створена вона українцями з Української Поліграфічної Групи.

Кажуть Пакетбук займає 20% світового ринку і 50% ринку Росії. Думаю скоро варто чекати нових дій російської влади щоби витіснити зі свого ринку українських пакет буків як до того це було з цукром, трубами і багато чим іншим. :)

 Про GSC Game World і 4A Games, «Козаків», «Сталкера», і «Метро 2033» в Україні думаю знають всі. Хто має комп. А комп мають усі :)

А я лише хотів просто ще раз нагадати що ми (і я в тому числі) часто надто прибіднюємось. Скромність звісно прикрашає людину, але як кажуть поляки "Цо занадто то нєздрОво!" :)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.