Наказ міністра МВС Української Держави

10 грудня 2012, 01:44
Власник сторінки
Dolce far niente
0
587

Кістяківського І.О.


«До Міністерства Внутрішніх Справ поступають донесення, що в ресторанах улаштовують­ся систематичні демонстрації, котрі мають напрямок проти державного строю України.

По замові відвідувачів находячієся в ресторанах оркестри грають монархічні російські пісні, як, наприклад, "Слався ти Славйон", при тім присутні, вислуховуючи навстоячки, од­дають честь і випроваджують іноді скінчення відповідними (мо)менту вигуками.

Наказую:

Учасників подібних демон­страцій затримувати і відправ­ляти в Росію, щоб вони там з честю могли на ділі, а не в ре­сторанах, гульбищах виявляти свою преданість дорогим для них політичним ідеям.

Господарів ресторанів і орудувачів притягати до відповідальности за участь в де­монстраціях проти держави» [10, с. 6].

Один з перших Циркулярів нового міністра Гетьманського МВС при Уряді гетьмана Скоропадського

7 липня 1918го року.

Кістяківський Ігор Олександрович

Народився у Києві. Закінчив юридичний факультет Київського університету. В юнацькі і студентські роки часто зустрічався з Володимирjv АнтоновичемПавлом Житецьким, П. Науменком, спілкування з якими сприяло формуванню національного світогляду.

Декілька років навчався в університетах Німеччини. Після повернення додому обраний доцентом Київського університету св. Володимира. З1903 жив у Москві, де займався адвокатською практикою і викладав в університеті. Разом з В. Вернадським та ін. науковцями залишив викладацьку роботу в університеті на знак протесту проти реакційної політики міністра освіти Л. Кассо. В 1910-17 викладав у Московському комерційному інституті.

Співпрацював з діячами українського національного руху, матеріально підтримував видання часопису «Украинская Жизнь».

У травні 1918 призначений державним секретарем Української Держави. 5 липня 1918 наказом Гетьмана П.Скоропадського в.о. державного секретаря І.Кістяківського призначено міністром внутрішніх справ. В липні-листопаді 1918 — міністр внутрішніх справ у кабінетах Ф. Лизогуба і С. Гербеля. Належав в уряді до групи міністрів (В. ЛюбинськийД. ДорошенкоБ. БутенкоО. Рогоза), які відстоювали незалежницький курс та виступали проти укладення федеративного договору з Росією.

З 1919 жив у Стамбулі, пізніше — у Парижі. Співпрацював з російськими еміграційними колами. Автор праць: «Боргова відповідальність наслідника в римському праві» (1900), «Поняття про суб'єкт права» (1903) та ін.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.