Homo Sovieticus, як антропологічна катастрофа

10 грудня 2012, 14:34
Власник сторінки
Сутінковий санітар
0
1206
Homo Sovieticus, як антропологічна катастрофа

Режим, ідеологія та людина

 У нашому суспільстві, як і у більшості пост-радянських суспільств, ще зберігся цей тупиковий вид людини, а в деяких суспільствах навіть домінує і самим своїм існуванням гальмує розвиток цих самих суспільств. Можливо, хтось мене почне звинувачувати у плюванні у минуле і у зневажанні своїх батьків та дідів, але запевняю вас-- взагалі, це не так, імоїх дідів і батьків це не стосується, а по-друге, однією з основних ознак гомо-совєтікус є цілковита та радісна відмова від досвіду попередніх поколінь, тобто, сам гомосос смачно плюнув у спини своїх предків через ідеологічно-ментальний образ колективного павліка морозова.Це не означає, що я їх звинувачую, просто потрібно взяти до уваги помилки минулого
Великі будови, досягнення і перемоги базувалися на багаторічній рабській праці і тільки рабство вони вважають за порядок.. У рабстві людина має тільки один спосіб виживання--лицемірність, брехня, двурушність та стукачество. (Клаус Менерт). Автор терміну Homo Sovieticus (або гомосос) російський вчений Алєксандр Зінов'єв писав, що у гомососів немає сталих переконань, є тільки стереотип поведінки, яке підкорюється владі. Поведінка совка гнучко гнеться під велінням влади--і ми бачимо мільйони колишніх комуністичних атеїстів, які різко і без докорів сумління стали великодержавними ортодоксальними православними. І це не єдиний приклад.
Великий міф про високоморального совєцкого чєловєка був  розвінчаний простою статистичною довідкою часів кінця 80-х, коли на перші місця престижних професій у гомососів вийшли проститутка (бажано валютна) і бандит. Свобода слова і гласність зірвали маску з непривабливої фізіономії совка, яку довго ретушували ідеологи, підняла нарядний високоморальний килим, під який десятиліттями зміталося сміття.
 У тутешньому блоговому середовищі теж є представники та жертви цієї антропологічної катастрофи--ви всі знаєте, хто в нас найбільші брехуни, лицеміри, пересмикувачі фактів та історичні фальсифікатори. Один з них, щоб довести мені братство білоруського і російського народів запропонував мені цей ролик і сказав, що він прекрасно розуміє братську білоруську мову.
Той хто насправді розуміє братську білоруську мову зрозуміє рівень гумору )
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.