Про випробування парламентаризмом

12 грудня 2012, 10:02
Власник сторінки
юрист
0
173

керована демократія чи суверенітет парламенту?

Сьогодні український парламент сьомого скликання збирається на своє перше засідання. 
Він проходить випробування на парламентську автономію, тобто здатність без впливу інших інститутів влади формувати свої органи і структурні підрозділи...
Цікаво також, як Верховна рада зреагує на внесену кандидатуру Прем'єра (щодо якої спостерігається надмірна позитивна джинса) в умовах економічної рецесії та геоекономічних викликів для України. Адже ідея входження у Митний союз, де Росія має 47 відсотків голосів і застосовує неправомірну практику митних обмежень для членів цього обєднання, не є прагматичною і прийнятною з точки зору верховенства права і національних інтересів України.
Дуже важливим фактором є додержання вимог належної правової процедури. Якщо опозиція поведеться на гру, вибачайте на слові, гри з правилами, то вона неодмінно програє. Про це свідчать наслідки виборів для опозиції по мажоритарних округах № 68 і 70 на Закарпатті.
Адже опозиція має бути у сучасних умовах України watchdog'ом демократії.
У найближчі дні ми зрозуміємо чи існує в  Україні, тобто чи стане Верховна рада політичним форумом нації та здійснюватиме ефективний контроль за урядом
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.