День Святого Миколая – свято милосердя.

20 грудня 2012, 12:08
Власник сторінки
історик, юрист
0
207
День Святого Миколая – свято милосердя.

В День Святого Миколая, в гості до маленьких пацієнтів Луганської обласної дитячої туберкульозної лікарні прийшли гості – Святий Миколай, а разом з ними – журналісти, громадські діячі, та й просто неб


 
 

В День Святого Миколая, в гості до маленьких пацієнтів Луганської обласної дитячої туберкульозної лікарні прийшли гості – Святий Миколай, а разом з ними – журналісти, громадські діячі, та й просто небайдужі луганчани.

В День Святого Миколая, в гості до маленьких пацієнтів Луганської обласної дитячої туберкульозної лікарні прийшли гості – Святий Миколай, а разом з ними – журналісти, громадські діячі, та й просто небайдужі луганчани.

У цій єдиній на всю область спеціалізованій лікарні на лікуванні перебуває близько півсотні дітей різного віку: від трьох до 15 років. Ці діти, як правило, із проблемних сімей. Втім, у багатьох випадках, навряд чи можна назвати повноцінною сім'єю, то, де знаходилися ці діти зовсім недавно. У зв'язку з тим, що лікування туберкульозу – тривалий процес, в лікарні обладнані кімнати для ігор, шкільний клас. Саме тут і зібралися діти в очікуванні гостей. Було все – теплі поздоровлення і загадки, пісні і вірші, і, звичайно ж, подарунки від Святого Миколая. Радості дітей не було меж. І якщо дорослим, які в потрібний час опинилися в потрібному місці, вдалося викликати дитячий сміх, то їм можна пробачити зрадницькі сльози в куточках очей.

Близько місяця тому Луганський прес-клуб ініціював акцію «Допоможемо дітям, хворим на туберкульоз». Захід, анонсований в соціальних мережах, знайшов підтримку серед луганських журналістів і громадських діячів.

- Незважаючи на те, що цей лікувальний заклад перебуває під опікою держави, грошей катастрофічно не вистачає, а меценати не сильно їх дарують. Ми хотіли спільними зусиллями зібрати подарунок від Святого Миколая для пацієнтів дитячого тубдиспансеру, і у нас це вийшло. Ця акція ще раз показала просту істину – «Разом ми можемо багато», – розповідає журналістам « Паралель-медіа» керівник Луганського прес-клубу Людмила Соколенко. – До нас в офіс приносили книги, іграшки, одяг, взуття, настільні ігри, предмети догляду за дітьми. Приємно відзначити, що серед учасників акції були не тільки журналісти і громадські діячі, але й представники політичних партій, студенти Луганської державної академії культури і мистецтв. Я особисто вдячна кожному, хто взяв участь в акції.

Серед тих хто прийшов з подарунками в гості до дітей були представники ГІ « Права Справа» та БФ « Підтримки Українських ініціатив». Представники Гі « Права Справа» за підтримки БФ» Підтримки Українських ініціатив» подарували дітям канцелярію для дитячої творчості (фарби, олівці, кольоровий папір, ножиці, клей, пензлики, альбоми для малювання)

Поздоровляючи дітей зі святом співголова ГІ» Права Справа» Д.Снєгирьов зробив акцент на тому, що є свята , які об"єднують різних ,за своїми політичними та релігійними поглядами, людей.Серед таких свят-День Святого Миколая.Свято, коли радісний дитячий сміх та щирі посмішки, є найвищою нагородою та подякою всім тим хто знайшов час і можливості прийти та поздоровити тих, хто у повсякденному житті позбавлений можливості отримати у подарунок іграшку чи солодощі.

Співголова ГІ « Права Справа» Д.Снєгирьов та координатор БФ « Підтримки Українських ініціатив» П.Малійов домовилися з керівництвом дитячої лікарні про подальшу співпрацю щодо надання благодійної допомоги цьому лікувальному закладу.

Окремо треба відзначити внесок у цю благородну справу депутата міськради Ігоря Ліскі, журналіста Володимира Лєрмонтова, студентки Тетяни Чесалової. Напередодні студенти організували ярмарок-розпродаж власної випічки і зібрали 2000 грн. на подарунки дітям. Журналісти « Паралель-медіа» організували закупівлю 300 літрів яблучного соку.

- Туберкульоз – соціальна хвороба, і багато дітей – сироти при живих батьках. Через свою поведінку вони позбавлені батьківських прав. Персонал лікарні робить усе можливе, щоб допомогти нашим діткам. Лікування, в тому числі профілактичне лікування, може тривати 6-8 місяців. У нас організовані класні та ігрові кімнати . Ми дуже вдячні всім, хто подарував дітям сьогоднішнє свято! Ми дуже раді будь-якій допомозі! – зазначила головний лікар Луганської обласної дитячої туберкульозної лікарні Тетяна Румянцева.

На березень 2012 року в Луганській області проживало близько 3 тисяч хворих з активною формою туберкульозу.

Між тим, в цілому по Україні, фінансування лікування хворих на туберкульоз залишає бажати кращого. Громадські організації підрахували: щоби не допустити розвитку епідемій ВІЛ / СНІД, туберкульозу та гепатитів, а також врятувати 106 000 наших співгромадян, потрібно один мільярд гривень, саме стільки в цьому році держава витратила на веб-камери для виборчих дільниць.

Однак уряд не заклав жодної копійки в бюджеті на лікування гепатитів, і лише 40% від необхідного на лікування від СНІДу і туберкульозу. Бюджет на 2013 рік ухвалила Верховна Рада минулого скликання. Подивимося, чи внесуть до нього зміни нинішні народні депутати.

ГІ « Права Справа» та БФ» Підтримки Українських ініціатив» дякує ІА» Паралель-медііа» за надані матеріали.

Прес-служба ГІ « Права Справа»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.