Військовий довгобуд у Липниках накриють дахом

25 грудня 2012, 13:13
Власник сторінки
0
373
Військовий довгобуд у Липниках накриють дахом

Про це сьогодні, 25 грудня повідомив новий керівник Західного територіального комунально-експлуатаційного управління МО України полковник Юрій Пилипяк.

Сьогодні військового посадовця представили колективу управління, яке він очолив.
Юрій Михайлович – корінний львів’янин. З відзнакою закінчив Пушкінське вище військово-інженерне училище. Проходив службу на офіцерських посадах в структурі комунально-експлуатаційних служб оборонного відомства. До недавнього часу очолював КЕВ міста Мукачева.
– Керівництво регіональним управлінням структури, яка опікується комунальним аспектом повсякденної  життєдіяльності військ – справа складна і відповідальна. Підкреслю, що особливу увагу приділятиму контролю за безперебійним енергозабезпеченням військових частин та установ, капітальними ремонтами об’єктів військової інфраструктури, використанням земельних ділянок, які є у розпорядженні Міноборони в зоні нашої відповідальності. А також – у реагуванні на кризові та аварійні ситуації, які можуть виникнути. – сказав він.
Слід відзначити, що із перших днів перебування на посаді полковник Юрій Пилипяк тримає на особистому контролі проведення будівельних робіт на об’єктах житлового будівництва призначених для військовослужбовців та їх сімей. Це, зокрема, 64-х квартирний будинок у передмісті Львова – Липниках. Відтак, зі слів офіцера, виконання робіт на цьому об’єкті наближується до завершення. У двох під’їздах цього будинку встановлено вікна та двері, монтується електромережа. А головне – учора на буд майданчик завезено метало черепицю. Тож будинок на зиму буде перекрито. І залишаться лише внутрішні роботи. За прогнозами керівника територіального КЕУ, споруда може бути здана в експлуатацію вже у першому півріччі 2013-го. Розподілом квартир у цьому будинку займатиметься житлова комісія гарнізону. 60% квартир складатимуть фонд службового житла, а 40% – становитиме особисте.
Є зрушення й у питанні 30-ти квартирного будинку в Івано-Франківському гарнізоні. Ліквідовано недоліки щодо документального оформлення експлуатації будинку, а  саму споруду підключено до міських комунальних мереж. Цим питанням займалася комісія місцевої КЕЧ. У четвер, 27 грудня має відбутися засідання на якому розглянуть питання щодо передачі будинку для заселення.
Керівник Західного територіального КЕУ полковник Юрій Пилипяк розповів, що у Львові можливе продовження житлового проекту, який свого часу мав місце у Коломиї. Річ у тім, що упродовж 2006-2007 років, відповідно до постанови Кабміну, у Коломийському гарнізоні в обмін на квартири для військовослужбовців було передано у комунальну власність 5 військових містечок, які були вивільнені в результаті реформування чисельності ЗС України. Фактично, ці об’єкти пустували і вимагали лише витрат на їхню охорону і утримання. Після експертної оцінки їхньої вартості, п’ять містечок було віддано , натомість від місцевої влади отримано 44 помешкання для черговиків гарнізону. Зараз на квартирній черзі у Коломиї перебуває близько 150 військовослужбовців та військових пенсіонерів ЗС України. Відтак, начальник Львівського гарнізону доручив новопризначеному керівнику територіального КЕУ вивчити питання із подібними об’єктами у Львові.

підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Львів,КЕУ,МО України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.