Святе Різдво в Луганську.

10 січня 2013, 16:19
Власник сторінки
історик, юрист
0
296

Коли я запостив у себе відео з ТЦ " Аврора" , на якому луганчани Колядою славлять Христа , я навіть і не звернув увагу на назву, а саме:" Рождественский флешмоб", бо розумів , що є певна специфіка рег

Коли я запостив у себе відео з ТЦ " Аврора" , на якому луганчани Колядою славлять Христа , я навіть і не звернув увагу на назву, а саме:" Рождественский флешмоб", бо розумів , що є певна специфіка регіону , зі своїми проблемами та питаннями.

Я  сподівався , що головне-це не назва , а те , що знято на тому відео , його наповнення .Я намагався показати , що луганчанам притаманні українскі традиції та українська культура.Показати, що є небайдужі люди, які готові пропагувати та нести у маси, навіть у такий незвичайний спосіб, українські традиції Святого Різдва.Я не сподівався на підтримку "професійних" українців, бо її , підтримки, за всі роки своєї діяльності я не отримував і не отримую.Я намагався зломати стереотипи мислення, показати , що Схід України-це українська земля, де живуть та працюють такі ж самі українці, які поважають батьківські традиції.

Але,коментарі, які я отримав ,переконали мене , що я помилявся, і справа  виявляється саме в назві .Я вважаю, що ці коментарі  заслуговують на те щоби бути оприлюдненими.

-чому нормальну Коляду називати пасудним словом "флешмоб"? - це зовсім різні речі... адже Коляда у громадських місцях повинна бути нормою як і колись!

-Володимир Оболонець Хай вибачають, якщо комусь не сподобається моя думка, але я маю сумнів щодо організаторів цього дійства, а саме щодо наявності у кадрі облич українців. Ну не схожі ви, панове, на українців!!!

Oleksandr Kolodiazhnyi 
Чому нашу українську колядку називають паскудним словом Флешмоб? Ви там що, взагалі подуріли на Луганщині?

Так, ми дійсно подуріли тут на Луганщині , бо маємо велике бажання розмовляти та співати українською.Так, ми не схожі на "професійних" українців бо не заробляємо на цьому політичні дивиденди.Ми подуріли , бо відчуваючи потребу в українській літературі знаходимо можливості задовільнити цю потребу братам -українцям у Польщі, тоді як "справжні" українці сидять тихо , бо то їх не турбує.Не заробляючи мілйони, ми несемо свої гривні на будівництво українських храмів, не отримуючи жодної копійки у вигляді пожертв чи допомоги, до маємо надію, що українська церква та її вірні повинні мати свої храми, а не йти до чужих за духом.

Розвиток та майбутнє української справи  на Сході України залежить від розуміння тих процесів, які тут відбуваються.Розуміння та підтримки, але підтримки не у вигляді дурнуватих коментарів, а реальними справами та діями.

Христос народився! Славімо його!

http://www.youtube.com/watch?v=LuS9CFXgSE0&feature=share

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.