«Свободівець» Андрій Мохник має вибачитися перед Олесем Донієм

08 квітня 2013, 11:02
Власник сторінки
журналист, борец с лохотронами.
0
1853
«Свободівець» Андрій Мохник має вибачитися перед Олесем Донієм

Своєрідно сприйняв відкрите критичне звернення народного депутата України Олеся Донія до опозиції його колега, «свободівець» Андрій Мохник, назвавши Донія «делегатом від Банкової».

Нагадаю, 4 квітня, позафракційний народний депутат Олесь Доній виступив у сесійній залі Верховної Ради перед  парламентарями від опозиції з чотирма основними тезами:

1. У Верховній Раді створити надфракційне утворення з усіх опозиційних депутатів — 182 людини (депутати від Батьківщини, Удару, Свободи та позафракційні опозиціонери).

2. Прозора діяльність опозиції ( приклад: якщо зібрані 2 місяці тому підписи депутатів за відставку Пшонки та Рибака, то їх треба реєструвати, а не ховати. Чи хтось думав,що за цей час Пшонка і Рибак виправляться? Так само мають нести відповідальність ті, хто вставляли у списки і в округи "тушок").

3. Для київських виборів має бути створений Штаб — спільний не лише між 3 партіями, а й з громадськістю (громадськими рухами, організаціями та активістами). І акції в Києві мають бути спільними з громадськістю, а не виключно партійні.

4. За межами Верховної Ради мають бути створені спільні організаційні структури (щось на кшталт Народного Руху або польської Солідарності), де б знайшли собі місце як партії, так і громадські об'єднання, і що найважливіше — опозиційно налаштовані громадяни, які не входять ані до партій, ані до громадських організацій.


Виступ Донія схвально сприйнявся великою кількістю користувачів Інтернету та масово був поширений в соціальних мережах і блогах.

Та тільки не сподобався він народному депутату від «Свободи» Андрію Мохнику, який під час виступу Донія бігав і щось вигукував у сесійній залії Ради  (це видно на відео). Того ж дня на своїй сторінці у Facebook пан Мохник написав: «Виступив делегат від Банкової Доній. Хай Бог милує від таких "друзів", а з ворогами ми самі розберемося».

Чим керувався пан Мохник, назвавши Донія «делегатом від Банкової», мені невідомо. Фактів співпраці Донія з нинішньої Адміністрацією Президента України немає. В структурах АП чи міністерств особа Донія ніде не рахується. Натомість, сам «свободівець», свого часу працював у системі Міністерства освіти України. Має сьомий ранг державного службовця.

Не личить воно якось заступнику голови партії «Свобода» і тим більше, народному депутату України Андрію Мохнику розкидатися такими фразами на адресу свого колеги Олеся Донія, авторитет якого знаний не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Та й, коли Доній у 1990-му виводив сотні тисяч студентівна вулшиці Києва, вимагаючи демократії і незалежності, пан Мохник ще тільки думав, як здати чергову сесію у КІСІ за фахом інженер-будівельник.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: свобода,Олесь Доній,Андрій Мохник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.