Країна злиднів та сволоти

21 травня 2013, 12:46
Власник сторінки
Expert analyst on security issues
0

Один зі спортсменів, що заробляють на життя участю у політичних акціях та рейдерських захопленнях, розповів Тиждень.ua про механізм залучення “бойовиків”...

Країна, в якій для вирішення своїх політичних акцій залучають спортсменів або звільнених військовослужбовців, руйнує своє майбутнє. А політики, які цим займаються - сволота.

Перепост.

21 травня, 2013  ▪  Валерія Бурлакова  http://tyzhden.ua/Society/80080



 

"Колега" Вадіка Румуна: "Регіонали нас дуже жорстко підставили"

Один зі спортсменів, що заробляють на життя участю у політичних акціях та рейдерських захопленнях, розповів Тиждень.ua про механізм залучення “бойовиків”, події цієї суботи, роботу на виборах та руйнування будинку Ніни Москаленко.




Тиждень.ua: Як замовники знаходять та залучають спортсменів до участі у тих чи інших акціях?

Знаходять? Ніхто нікого не шукає! Всі спортсмени знають одне одного, адже ми не раз  зустрічались на змаганнях, постійно спілкуємось. Всі знайомі хоча б заочно. Я, наприклад, добре знаю боксера, який на змаганнях постійно перетинається з Румуном.

Коли нас винаймають, то до початку ситуації ніхто не знає, куди всі поїдуть. Нам кажуть, яка кількість людей необхідна, озвучують суму. Яку? Буває більше, буває менше. 18 травня платили $50 за роботу до другої дня.

Тиждень.ua: Хто зазвичай виступає замовником?

У нас є один організатор, який працює з усіма акціями - саме він телефонує комусь з нас.

Але маю сказати, що кінцевий замовник - це не тільки Партія регіонів. Це і УДАР, і «Батьківщина». Подивись відео з мітингів регіоналів, а потім відео з мітингів опозиційних партій, крім, хіба що, ВО «Свобода». І ти побачиш одних і тих самих людей - нас. Всі пацани, які брали участь у бійці цієї суботи, колись працювали і на опозицію. Наша робота, звісно, не прапором махати. Найчастіше ми працюємо в охороні, стежимо за порядком на акціях.

Тиждень.ua:  Під час виборів ти працював на провладного кандидата на 223 окрузі. Там спортсмени влаштовували провокації, а не “стежили за порядком”…

223 округ - це зовсім інша історія. Там я працював з людьми, які найняли нас для створення такої собі масовки.  Люди були конкретно від Партії регіонів, її члени.

Але ніхто з нас не підписувався на серйозні бійки - провокаціями ми мали відволікати увагу націоналістів під час можливого підтасування голосів.

Тиждень.ua: Міліція прикриває вас. Як з нею домовляєтесь?

З міліцією домовляються депутати, які роблять замовлення. Але так, вона нас прикриває.

Тиждень.ua: Як відбувалась бійка цієї суботи? Хто сказав “фас”?

Ця бійка трапилась спонтанно. Ніхто не збирався битись, нас про це не попереджали! Повір, ми працюємо не вперше, і ніколи таких несподіванок не було. Іноді ми могли поштовхатись з опонентами, зробити шоу для замовника, щоб він подивився. А це було несподівано і по-справжньому…

До другої години дня ми, як і домовлялись, охороняли сцену на так званому антифашистському мітингу. Дивились, щоб ніхто не ліз до виступаючих, щоб пляшки не кидали… Потім нам сказали йти у готель «Інтерконтіненталь» аби отримати гроші. Біля готелю були свободівці. Почалась бійка. Не знаю, хто почав її і чому - я стояв у середині натовпу.

Це було вкрай несподівано. Половина наших почали тікати, ніхто не збирався вступати в конфлікт, ніхто не розумів, що відбувається. Думаю, регіонали нас дуже жортско підставили.

Тиждень.ua: Можеш прокоментувати заяву Вадіка Румуна - нібито він працював на опозицію?

Його заява - робота організаторів, замовників від Партії регіонів. Думаю, зрештою вони «відмажуть» Румуна, і вже пообіцяли йому це. Умовний термін дадуть. Максимум трохи посидить - доки триватиме галас у ЗМІ…

Тиждень.ua: Кажуть, що це ви брали участь у захопленні будинку київської вчительки Ніни Москаленко

Особисто мене там не було, але так, всюди одні й ті ж люди. Їм сказали - вони зробили.

Хоча, існує певна ієрархія. Якщо щось відбувається у Києві - скажімо, регіонали платять за те, щоб забрати у Ніни Москаленко будинок - викликають спортсменів, приміром, з Білої Церкви. Якщо УДАР має бізнесові інтереси у Білій Церкві - приміром, заплатив щоб забрати якийсь готель - викликають хлопців з іншого міста. Де живеш - там, вибачте, не среш. Загалом це дуже велика піраміда.

Але київські хлопці у Києві працюють хіба що в охороні - як ми планували цієї суботи.

Тиждень.ua: Чому ви це робите?

Мені кажуть: «Ти матір продав, життя продав, страну продав…» Неприємно. Ніхто нічого не продавав.

Всі ми професійні спортсмени, багато працюємо, професійно десь виступаємо. І я займаюсь спортом не рік, не два - 15 років. Спорт - це моє життя. Але спорсмени нікому не потрібні у нашій країні. Нам їсти нічого.

П.С.
Після цього інтерв'ю дуже цікаво слухати "ПРоффесіонала" В.Захарченка, Міністра МВС.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.