Покращення відкладається до 2017 року

11 червня 2013, 11:15
Власник сторінки
Expert analyst on security issues
0

Принаймні для автомобілів та їх власників

Міністерство вугільної промисловості та енергетики 10 червня запропонувало уряду затвердити технічний регламент "Про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива".

Документ дозволяє до кінця 2015 року продавати паливо, відповідне стандарту Євро-3, і до 31 грудня 2017 - паливо марки Євро-4.

У країнах Євросоюзу таке низькоякісне паливо заборонене.

Документ не регламентує термін введення в Україні стандарту Євро-5.

А для держрезерву можна буде закуповувати паливо гірше Євро-3.

Стандарти Євро-4 і Євро-5 повинні були набути чинності ще в липні 2012 року, але не набули (як завжди, коли стосується питань вкладання коштів наших олігархів в модернізацію виробництва). Кабмін за ініціативою Міненерговугілля вже продовжував використання старих стандартів до 1 липня 2013 року

Три з шести українських НПЗ - Кременчуцький, Лисичанський і Одеський – інформують, що закінчують необхідну модернізацію, щоб відповідати цим вимогам.

На сьогодні бензин такої якості імпортується з Литви, Болгарії, Румунії та Білорусі (продається в мережах "Окко", WOG, ТНК-ВР, "Лукойл", БРСМ).

Чергове перенесення набуття чинності більш високих стандартів, за даними Міненерговугілля, необхідне для того, щоб не закривати державний Шебелинський газопереробний завод, на модернізацію якого у "Нафтогазу" немає коштів.

Крім цього, паливо стандарту Євро-3 виробляється і на Дрогобицькому та Надвірнянському НПЗ, що належать групі "Приват", оскільки власники так і не змогли їх модернізувати, а також імпортується з Росії.

Чергова ініціатива Міненерго суперечить оголошеному урядом курсом на поліпшення якості нафтопродуктів на ринку.

Раніше Прем'єр-міністр Азаров доручив першому віце-прем'єру Арбузову та Міністру доходів і зборів Клименку забезпечити належний контроль якості імпортних нафтопродуктів.

Контролювати якість нафтопродуктів вітчизняного виробництва вважається недоцільно.

МИ ЗАХИЩАЄМО ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИКА!

Тільки від кого? Від власного народу?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.