Мансарда з гарним краєвидом

21 червня 2013, 08:35
Власник сторінки
0
359
Мансарда з гарним краєвидом

Комбінація мансардних вікон та додаткових похилих або вертикальних елементів дозволять без перешкод милуватися краєвидом за вікном.

Мезонін, горінка, світилка, терем…Уявлення про мансарду, як приміщення, придатне хіба що для скромної напівтемної кімнати чи сховища старих речей – давно застаріло. Сьогодні гарно освітлена мансарда – предмет гордості для кожного господаря приміського будинку. А розміщені на мансардних поверхах офіси та кафе мають особливий, ні з чим незрівнянний,  шарм.  В чому ж таємниця такої популярності? Звісно ж, в широкому виборі мансардних вікон та можливостях з їх допомогою реалізовувати оригінальні рішення в дизайні інтер’єру.  

Вже багато сказано про те, як за допомогою цих вікон можна покращити освітлення мансардного приміщення чи вдосконалити вентиляційне провітрювання кімнат. Отож, поговорімо й про інші переваги застосування мансардних вікон, а саме: прекрасні краєвиди, які можуть відкритися у разі правильного монтажу вікон у мансардному приміщенні та їх вдалого поєднання з додатковими похилими віконними елементами чи з вертикальними. А з цим обов’язково з’явиться й додатковий простір для творчості у Вашому домі чи на робочому місці!

Комплексний підхід: більше відкритого простору для Ваших очей

 Мансардні вікна сьогодні переважно встановлюють на комфортній висоті 90-110 см, тобто такій само, як і фасадні. Якщо мансардне приміщення без пристінку – у ньому з легкістю збільшують засклену площу вікна за рахунок додаткового нижнього елементу, що кріпиться під основним  мансардним вікном. Таким чином, отримуємо вікно з оглядом краєвиду від самої підлоги.

Але що робити, якщо мансардне приміщення має високий пристінок?

Сьогодні існує ряд додаткових рішень, завдяки яким вже не треба миритись із  виглядом глухої стіни в мансарді. Мова йде про рішення, які передбачають комбіноване використання мансардних вікон та спеціальних фасадних, а саме: встановлення у стіні додаткових вертикальних елементів під мансардними вікнами.

Така конструкція, передовсім, дозволяє збільшити засклену площу у приміщенні з високим пристінком, а, значить, отримати повний огляд краєвиду – у висоту людського зросту. Більше того, теперішні технології виготовлення та монтажу додаткових віконних елементів роблять її вигляд елегантним та естетичним: при встановленні таких вікон вони виглядають як єдине ціле, оскільки з’єднуються між собою коробка до коробки.

При цьому слід зазначити, що таке рішення має низку особливостей. Приміром, у випадку з високим пристінком мансардного приміщення вертикальне вікно (до речі, воно може відкриватися вправо, вліво, або по нижній осі) монтується прямо під мансардним вікном з кутом нахилу даху від 15 до 55 градусів. Якщо кут нахилу даху більший, скажімо, до 90 градусів, то в  пристінку можна встановити глухе вертикальне вікно. При такій комбінації вікон використовують спеціальний комір.  У будь-якому разі, спеціалісти зі встановлення вікон зможуть допомогти Вам вирішити ці питання.

Звісно ж, доречність такої конструкції вікна буде залежати й від призначення кімнат у мансардному приміщенні. Приміром, гарні краєвиди та чудове освітлення завжди будуть доречними у вітальнях, дитячих кімнатах, особистих робочих кабінетах, домашніх бібліотечках, а також у кав’ярнях, деяких офісних приміщеннях та виставкових просторах. Якщо ж йдеться про облаштування зони відпочинку чи спальної кімнати, то це  залежить від особистих смаків власників мансардних приміщень. У випадку ванних кімнат – такі рішення навряд будуть доречними.   

Краса, безпека та зручність

Комплексні рішення дозволяють не лише збільшити засклену площу в приміщенні, а й надати мансарді індивідуальності, створивши оригінальний дизайн на Ваш смак. Саме з цією метою й були розроблені такі рішення для мансардних приміщень, як «вікно-балкон» і тераса. Обидві системи дозволяють безпечно та зручно насолоджуватися чудовим краєвидом з вікна.

Принцип комплексного рішення «вікно-балкон» доволі простий: відкривається верхня рама, після чого виштовхується нижня частина, що автоматично встановлює, в свою чергу, бічні перила, миттєво створюючи безпечний балкон. Встановивши таку конструкцію у власній мансарді, Ви отримаєте не лише розширену площу мансарди та чудовий краєвид, але і повноцінний балкон.  Окрім того, «вікно-балкон» має додаткове функціональне призначення – його можна використовувати як додатковий аварійний вихід із мансардного приміщення.

Комплекс із декількох мансардних та вертикальних вікон, розташованих одне біля одного, може утворювати терасу. Встановлюється тераса в нижній частині даху, без зменшення внутрішнього простору мансардного приміщення. Загальна житлова площа, навпаки, збільшується – на терасу можна виходити, ніби на балкон, і милуватися навколишнім пейзажем.

Тераси напрочуд практичні та не вибагливі в побуті. Верхні вікна обертаються на 180 градусів навколо осі, що гарантує зручне та безпечне миття вікон. Завдяки спеціальному вентиляційному пристрою з фільтром, що знімається приміщення можна провітрювати навіть при зачиненому вікні.  

Крім того, такі комплексні системи, як вікно-балкон та тераса, пристосовані до використання найрізноманітніших сонцезахисних аксесуарів. А це не лише захистить приміщення від небажаного сонячного проміння чи затемнить кімнату у разі потреби більш романтичної чи спокійної обстановки, а й надасть оригінальності та індивідуальності інтер’єру мансардного приміщення. А сьогодні вибір аксесуарів для мансардних вікон надзвичайно багатий – це і класичні жалюзі, і практичні, звукоізолюючі та зручні в керуванні ролети, й стильні кольорові рулонні штори, штори-плісе та штори типу «дуо».

Поєднання мансардних вікон зі спеціальними фасадними та вертикальними вікнами чи встановлення тераси або вікна-балкону дають можливість не лише збільшити кількість світла та свіжого повітря в мансардному приміщенні. Вони дозволять Вам милуватися навколишніми пейзажами в повний зріст, і до того ж – стануть оригінальним і дуже стильним елементом  інтерєру.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.