Портрет МЕРА

29 липня 2013, 12:40
Власник сторінки
політолог Аналітичного центру "Політика"
0
19201

Ми проаналізували випадково обрані статті(щоб не було упередженості), які отримали на запит прізвищ кандидатів у Google та створили візуальні портрет. Звісно що, наповнені ZMISTOM!!

Керуючись глобальною тенденцією словесних портретів, яку свого часу придумали для Стіва Джобса, ми вирішили визначити з яких же слів складаються портрети кандидатів у мери?? Що про них думають, говорять, пишуть кияни? Про що говорять вони самі?

Проаналізувавши випадково обрані статті(щоб не було упередженості), які отримали на запит прізвищ кандидатів у  Google, Ми створили наступні малюнки.

Першим потрапив під експеримент: комерсант та політик, міністр всіляких міністерств та державних відомств, мажоритарник від Вінничини - Петро Порошенко.

Не дивно, навіть навпаки, найчастіше вживаним словом стала не торгова марка Рошен, а банальне слово – МІЛЬЯРДЕР((

Навіть те що Рошен – другий, риторику Порошенка всерівно можна вважати солодкою, хоча її і "підпорчують" часті згадування Азарова, Литвина, лоббі, Сім’ї та Ленкузні.

Прикрим залишається один факт – надто мало слів про місто та власне киян.

Далі Ми розглянули словесний портрет, кандидата у Мери зразка 2008-ого року, борця із “Космосом”, юриста - Миколу Катеринчука.

Риторика Катеринчука відрізняється від Петра Олексійовича. Доволі опозиційна, налаштована проти центральної та міськоі влади, те, чого власне уникає Порошенко. Дуже часто згадується Європа та Євросоюз, майдан та адвокат, мабуть це пов'язано із його однойменною партією та юридичним минулим. Можливо і непогано, хоча не зовсім те, чого чекає більшість киян.

Останнім ми розглянули чинного голову міста, вихідця із Комсомольська - Олександра Попова.

Чи то в силу посади, чи то через любов до київської землі та не менш прекрасних тендерів, у пана Попова переважають слова доволі прагматичні та націлені на підтримку чинної влади. 

Мабуть Олександр Павлович не знає результатів мажоритарних виборів по Києву, і навіть не уявляє ненависті до його партії. Тому часто згадує і Азарова, і Президента, і Партію Регіонів, хоча не так часто як: забудовників, Гостинний двір, Відень та СНІГ.

Шкода тільки що такі слова як: ремонт, кияни, дороги, жкг - у його списку пріоритетів, далеко позаду. Заставляє посміхнутися і частота вживання слова: каштани, мабуть він теж полюбив ті прекрасні "липові-каштани" на Хрещатику, які прославили столицю аж до Італіі.

 п.с. 

надіюсь, що в наступних портретах, наших кандидатів, буде побільше конкретики, серйозності та професійності. По-менше: прагматичності, самолюбства та пустословства.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Порошенко,Попов,Катеринчук,Київ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.