Вбивчий ґрунт з-під київських каштанів перевірять в американській лабораторії.

15 серпня 2013, 14:58
Власник сторінки
Лидер "Объединение Богдана Хмельницкого"
0
176
Вбивчий ґрунт з-під київських каштанів перевірять в американській лабораторії.

Вбивчий ґрунт з-під київських каштанів перевірять в американській лабораторії. Про це повідомив радник голови «Київзеленбуду» Максим Пєтухов.

У розмові з журналістами «Гром TV» пан Пєтухов пояснив, що багатостраждальні каштани не гинуть, як повідомили деякі ЗМІ, а тільки погано виглядають. Основною причиною незадовільного стану дерев він називає непридатність «важкого» українського ґрунту для повноцінного розвитку кореневої системи рослин. Пан Пєтухов наголосив, що каштани не обов’язково пересаджувати, передусім треба замінити верхній глевкий шар  землі на більш пористий. "Земля дуже важка. Я вважаю, там кислотність відрізняється від потрібної... Ми завезли сьогодні аналізи в американську лабораторію", - додав він.

Проблеми, що виникли із каштанами, радник пов’язує із діями працівників фірми «Професійний садівник», що займалися посадкою дерев, та Шевченківського КП з утримання зелених насаджень.  За словами радника, проблема полягає в неналежному виконанні робітниками цих компаній своїх обов’язків. Вони навіть не зробили аналіз землі.

«Продовжується людська халатність з боку компаній, які взялися їх садити. Те, що думали з’їсть міль, зіпсували люди. Посадили абияк, підв’язали абияк, поливали абияк. Просто ніхто не переймався», - сказав Максим Пєтухов.

На запитання журналіста чи замінюватимуть «кінські» каштани на справжні «бріоті» Пєтухов відповів, що італійці відмовчуються, адже для них це – додаткові витрати, а з боку України туди досі ніхто не поїхав. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.