Примара русофобії

19 серпня 2013, 12:49
Власник сторінки
Сутінковий санітар
0
660
Примара русофобії

Природа явища

З гордістю повідомляю, що мене черговий раз забанили на черговому російському форумі з оригінальним формулюванням "за русофобію". Звичайно, я вважаю, що ніяка ксенофобія взагалі і русофобія зокрема мені не притаманна по якостям моєї толерантної натури апріорі, а забанили мене за намагання розширити тему сабжу.
Тема була російсько-українські відносини в світлі сучасних подій, а сабж у тамошніх дописувачів звівся на три основні вектори--"хохли самі приповзуть", "возвратіть силой" та опонуючий вектор "пусть катятся", "никому оні не нужни"
 Я ж просто намагався пояснити публіці, що обидва плани стратегії можуть не здійснитися і спитав у товариства, яку модель подальшого співіснування наших двох країн вони вважають прийнятною у цьому випадку. Тим більше,існує думка, що ідея москвоцентричної імперії доживає останні часи. 
 Це, власне, і вся русофобія, яку я насмілився озвучити на ресурсі, який ряснить ксенофобськими висловами на адресу інших народів.
Оригінал русофобського посту:

  • Щетаю, что российское общественное мнение поддалось изменению. К тезису "к ноге" и "сами приползёте" добаляем тезис "да идите вы..", "да кому вы нужны".
    Хоть эти два диаметральных мнения явно недоброжелательны (в силу бессильной немотивированной злобы и обиды), нахожу эти изменения позитивными.
    Но, в силу того, что как бы не хотелось радикальчикам с обеих сторон, вырыть Мариинскую впадину, как и построить 10-ти метровый забор между нашими странами не получится, хотелось бы увидеть за мутными окнами настоящего обрисы будующего сосуществования.
    Скорее всего, Таможенного Союза не будет, как и Евразийского. Данные образования, в силу разности населения и ресурсов (Россия--140 млн.,Казахстан--14 млн., Беларусь--10 млн.), кажутся карикатурными. Более того, сумарная численность, по стравнению с конкурирующими проектами в Европе и Азии--мизерная.
    Есть мнение, что не смотря на обилие природных ресурсов, русский москвоцентричный имперский проект завершается.
    Не претендуя на истину в последней инстанции, думаю, россиянам также стоит рассматривать и этот вариант. В том числе и через призму отношений с Украиной

І тут я згадав наші рідні ua майданчики, де наші опоненти безкарно не обмежують себе ні лінгвістично, ні синктаксично у способах вираження свого ставлення до опонента, чи опонуючих світоглядів, а саме головне--вони навіть не переймаються створенням сабжу, а просто вважають себе зобов'язаним кинутись лайном. Необгрунтовано, через узагальнення, через гіперболізацію та маніпуляцію фактажу, що зводить будь-яку можливість конструктивного діалогу та якісної дискусії нанівець.
Це, насправді, криза русофільської ідеологічності та ознака бідності її аргументної бази. Люди просто не здатні мислити за межами їхніх роками створених шаблонів, їхня думка обмежена червоними прапорцями ідеологічних заборон і будь-яка пропозиція виходу за окреслені кордони негайно таврується клеймом "русофобія" і нагороджується баном. Але це їх проблеми.
По суті, мене зацікавило інше питання--яка ж політика модерації більш ефективна? Ліберальна, де дурь кожного видно, чи жорстка, коли можна маніпулювати аудиторією чи захищати її від "ворожих впливів"? І прийшов до висновку, що наша, ліберальна, таки краща--тому що вона відкриває очі на міф про братство, а багато особливо феєричних дописів наших опонентів можна роздруковувати і розклеювати на стовпах вулиць східноукраїнських міст чисто в пропагандистською метою. Або, як варіант--розкидати з гелікоптера.
Наприклад, цей, з того самого антиксенофобського ресурсу

  • "Хохлы, мы вас топили и топить будем", - украинские рыбаки просят у власти защиты от произвола пограничников РФ.
  • блогер, написавший сие провокатор, доказываю на пальцах:

    1. "Выжившего Александра Федоровича налетчики отвезли в Россию" - налетчики? Выжившего? Ничего что именно пограничники спасли его, преступника? Так как ЛЮБОЙ ОБЯЗАН в море остановиться на досмотр пограничниками.

    2. " браконьеры - это обычные рыбаки, живущие здесь столетиями" - вы уже прониклись уважением к потомственным преступникам?
    3. "хотя он украинский гражданин и никаких преступлений на территории России не совершал" - Читай, мил человек, морское законодательство. Преступник и в нейтральных водах преступник- и доставляется куда удобно арестовавшим его.
    4. Ну и вот апофеоз: "Азовское море до сих пор не поделено между Россией и Украиной, морской
    границы не существует и пребывание в любой точке моря не является
    нарушением государственной границы." - Для особо тупых провокаторов поясняю, ежели нет иных договоренностей действует международное морское право. Согласно которому 12 миль от максимального отлива - территориальные воды государства. ВСЕ АЗОВСКОЕ МОРЕ МЕНЬШЕ, следственно все оно как территория России так и Украины. И рыбаки ОБЯЗАНЫ подчиняться пограничникам ОБОИХ государств. (с)

    KAKЛО ! НУ ЧЕГО ЗДЕСЬ НЕПОНЯТНОГО ???
    ТОПИЛИ и ТОПИТЬ БУДЕМ !!!
    ЗНАЧИТ НЕКУЙ БРАКОНЬЕРИТЬ , ЭТО НЕ ВАШЕ МОРЕ ...
    ЗАНАВЕС !!!

 Тим більше, що все-таки в Росії час від часу з'являються більш-менш адекватні думки, особливо що стосується історії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.