Клюєви започаткували нове дворянство

03 вересня 2013, 14:09
Власник сторінки
0
202

Земля у «Межигір’ї» та на додаток титул дворянина…

На сьогоднішній прес-конференції народний депутат Сергій Клюєв розвіяв усі домисли щодо майбутнього «Межигір’я» та особисто підтвердив, що планує придбати ООО «Танталіт» за 146 млн. грн.

Як стало відомо з оточення Клюєва, земля на цій території буде продаватися по 1-2 га і стане найдорощую в Україні.

Отже, усі землевласники перетворяться на дворян, точніше – на нове дворянство, започатковане братами Клюєвими. Також стало відомо, що уже є біля 40 претендентів, у тому числі і представники опозиції, які претендують на ці ласомі земельні наділи у «Межигір’ї». Що ж, бізнес є бізнес і ніякої політики. Чи так?

З історії: «процес зрівняння української шляхти в правах з російським дворянством, започаткований ще в другій половині XVII ст., продовжується і в XIX ст. Окрім загальноросійського законодавства, приймається ряд законів, які прямо адресувалися українському дворянству і були спрямовані на підтвердження його прав. У 1835 році приймається указ «О Малороссийских чинах, дающих право на действительное или потомственное дворянство». Він затверджував станові привілеї та пільги за козацькою старшиною та її нащадками.

У першій половині XIX ст. дворянство Російської імперії продовжує зміцнювати своє становище. Дворяни володіли 70 відсотками українських земель, у Західній Україні — 44 відсотками.

Після селянської реформи 1861 року дворянство України, як і все дворянство Російської імперії, вступило у період кризи і розладу. Неспроможність більшої частини дворянства перебудуватися в нових економічних умовах привела до втрати ним на кінець XIX ст. значної кількості земель. Але цей факт ще не дає підстав для висновку про занепад дворянства…» (http://pidruchniki.ws/13910726/pravo/suspilniy_lad_rosiyska_imperiya). Так що, дворянство відроджується?

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.