29 вересня - Празник святого Партенія в Жовкві. Я там був. (парафот)

30 вересня 2013, 10:59
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
704

Кожного року в наступну неділю після Воздвиження Чесного Хреста Господнього у храмі Пресвятого Серця Христового, що при чоловічому монастирі отців Василіан у м. Жовкві, вшановують память..


Кожного року в наступну неділю після Воздвиження Чесного Хреста Господнього у храмі Пресвятого Серця Христового, що при чоловічому монастирі отців Василіан у м. Жовкві, вшановують память Святого мученика Партенія.

Тут є більше про Святого Партенія  =  http://myzhovkva.com/news/961


В суботу 28.09.2013 після вечірні мощі Святого обнесли кругом центра міста. Хода була. З молитвами, співами і проповідь читав один з братів монахів. Також присутній був духовий оркестр. Мені здалося що вони грають щось з Рая Кудера тіпа джаз. Але ні. На честь Партенія складена пісня. Гарно. Був навіть салют. Хто стріляв не знаю.

Коротка довідка: Святий мученик Партеній жив у ІІІ ст. по Христі. Під час жорстокого переслідування християн за свою вірність Христові зазнав мученицької смерті разом зі своїм старшим братом Калогерієм 15 травня 250 року.

Спершу його святі мощі зберігалися понад 1000 років у римських катакомбах -- на кладовищі Святого Калікста. У 1665 році Папа Олександр VІІ передав мощі Святого муч. Партенія австрійському цісарю Леопольду І до Відня, де вони зберігалися в монастирі Святої Клари. 1784 року за стараннями о. Єроніма Стрілецького, ЧСВВ, цісар Йосиф І дозволив перевезти мощі Святого муч. Партенія до василіянського монастиря у Жовкві, де вони перебувають по сьогоднішній день.

Цьогорічне вшанування Святого мученика Партенія відбулося одночасно із святкуванням Дня міста Жовква.


Салют над містом =

Pisistrat Records @ All Rights Preserved

Там є в зомбоящику ТРК "Львів" Переглянув документальний фільм про УПА. Раджу всім (56хв)

УПА.Тактика боротьби.


Тартак та Нічлава - Не кажучи нікому (Музічка з фільму для тих в кого нема часу.)









Отаке мале, а вже українка! :)


Pisistrat Records @ All Rights Preserved
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.