«Батьківщина» продовжує розпускати параноїдальні чутки. Частина 1.

08 листопада 2013, 09:30
Власник сторінки
0
194

Черкаські опозиціонери паплюжать «Батьківщину», про що особливо не переймається голова політради цієї партії Арсеній Яценюк…


Нинішня ситуація навколо повторних виборів у Верховну Раду у п’яти «проблемних» округах в Україні нагадує минулорічний ажіотаж, коли опозиційні сили заздалегідь застерігають одна одну про ймовірні фальсифікації, а владу у всіх гріхах...  

Але, при цьому замовчується гостра внутрішньопартійна боротьба, яка шкодить «Батьківщині», та застосування активістами арсеналу фальсифікацій або чорного PR.

Зокрема, одну з таких акцій «Батьківщини» викрило черкаське інформаційно-аналітичне видання «Провінція», яке в одній із своїх публікацій написало наступне: «Представники об’єднаної опозиції надзвичайно часто кричать про майбутнє фальшування виборів, підкуп виборців, тиск на них, погрози життю, звинувачуючи у цьому владу. Проте, виявляється, окремі з них так жорстко борються за депутатський мандат, що не гребують нічим. Готові навіть продавати компромат на своїх же однопартійців та фальсифікувати заяви однопартійців задля того, щоб облити брудом – увага(!) – колишніх соратників. Воістину найяскравіше втілення життєвої філософії «любих друзів». Бо, більше того, вони вважають, що своїми махінаціями можуть увести в оману виборців, виливаючи їм на голови відверту брехню».

Далі автор вказаного матеріалу пише: «Так, відверто неправдивим повідомленням є надрукована в останньому номері газети «Нова Молодь Черкащини» заява керівника фракції «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Черкаській обласній раді Володимира Греся щодо кандидата у депутати по одномандатному виборчому округу №194 Світлани Трофімової. Передовсім тому, що, як виявилося, сам Гресь до заяви …не має жодного стосунку. Він це підтвердив у телефонній розмові. Буквально він сказав таке: «Я не в курсі. Мабуть, Булатецький щось чудить, проявляє свою ініціативу» (http://pro-vincia.com.ua/poltika/3466-trofmova-vas-obmanyuyut-bulateckiy-gres-dacenko.html).

Сьогодні «відстоювати» в такий самий спосіб честь «Батьківщини» на Черкащині перед повторними виборами до Верховної Ради взявся член політичної ради ВО «Батьківщина», депутат Уманської міської ради Максим Поляков, який вважає, що першочергове питання для нього – «це питання двох невизнаних переможців виборів Миколи Булатецького та Леоніда Даценка, і це є честю Черкащини, щоб ми підтримали з усіх сил, лягли кістьми для визнання їх перемог. Ми маємо показати абсолютну єдність, щоб не було інших кандидатів, які начебто є опозиційними», – заявив М. Поляков (http://kropyva.ck.ua/content/maksim-polyakov-pro-ob-dnavch-protsesi-ta-persh-plani-novo-batk-vshchini#vcbcvb).

Схоже на те, що опозиціонер Максим Поляков слів на вітер не кидає і таки дійсно приступив до реалізації свого задуму, але у параноїдальний спосіб, збираючи чутки, які навіть не схвалюють його однопартійці, бо цим перемогу на довиборах не забезпечиш, а партію підставити можна.

Що ж до фальсифікацій, то, як стверджують свідомі активісти Черкаської «Батьківщині», Максим Поляков придумав нову аферу – зібрав матеріали, які, нібито, можуть «свідчити» про підкуп виборців передвиборчим штабом В. Жуковської.

Зі слів однопартійців, М. Поляков вже має 47 так званих заяв «на отримання грошей від В. Жуковської за продаж голосів виборців», а також переконаний, що у зв’язку із закриттям заводу азотних мінеральних добрив «Азот», близько 2000 осіб направлено у примусові відпустки, з якими «поголовно» укладаються договори на продажу голосів. При цьому, хвора уява Полякова змальовує винними у всьому агентів Банкової, які підступно підглядають, підслуховують, фальсифікують і т.п. Можливо, як стверджують деякі партійці, треба просто припинити вживати наркотики і енергетики і тоді все проясниться в голові… 

Сумнівні ж матеріали М. Поляков планує передати до центрального штабу ВО «Батьківщина», які будуть використані для чорного піару та звинувачень політичних опонентів у фальсифікації виборів. Окрім цього, для розвитку акції планується розмістити низку критичних матеріалів з вказаного питання на лояльних до ВО «Батьківщина» Інтернет-ресурсах («Цензор.нет», «ОРД»).

В такий спосіб, як вважає М. Поляков, він забезпечить депутатство черкаським опозиціонерам  Миколі Булатецькому та Леоніду Даценку, «лігши кістьми для визнання їх перемог».

Нагадаємо, що мова йде про висуванців від «Батьківщини» Миколу Булатецького та Леоніда Даценка, яких ЦВК зареєструвало на повторних виборах в округах № 194 (м. Черкаси) та № 197 (м. Канів, Черкаська область) відповідно, і, які, «бажаючи убезпечити свої амбіції від можливих форс-мажорів, звернулись до керівництва партії, аби там посприяли їх затвердженню єдиними кандидатами від опозиції. Аргумент для цього політики обрали дієвий – неухильне служіння Яценюку та перешкоджання іншим політикам, здебільшого з «УДАРу» та «Свободи», зайняти місце «єдиного кандидата». (http://vybor.ua/article/Persons_and_personalities/byutivci-bulateneckiy-ta-dacenko-nikogo-krim-nas.html).

А тим часом, як з’ясувалося, минулорічний кандидат у нардепи в окрузі № 194 (м. Черкаси) Валентина Жуковська вже звернулася у прокуратуру м. Черкас з проханням встановити осіб, які чинять протиправні дії щодо надання мешканцям міста грошей від її імені. Зокрема, у заяві В. Жуковська вказала, що «невідомі особи представляються моїми агітаторами як кандидата у народні депутати України та пропонують гроші за голосування 15 грудня 2013 року за мене. Я повідомляю, що станом на 25 жовтня 2013 року не зареєстрована кандидатом у народні депутати України в жодному виборчому окрузі та не беру участь у виборчому процесі. Дії таких осіб паплюжать мене як людину та є наклепом. Такі дії порушують мої конституційні права, які гарантовані статтею 28 Конституції України»

(http://ipress.ua/news/protezhe_firtasha_na_okruzi_u_cherkasah_naskarzhylasya_na_skupovuvannya_golosiv_u_prokuraturu_31664.html) .

Чи відноситься член політради ВО «Батьківщина» Максим Поляков та його компанія до тих невідомих осіб, про які йдеться у заяві Валентини Жуковської, нам не відомо. Але, з впевненістю можна сказати, що своїми діями черкаські опозиціонери паплюжать «Батьківщину», про що особливо не переймається голова політради цієї партії Арсеній Яценюк.

Далі буде






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.