«Батьківщина» продовжує розпускати параноїдальні чутки. Частина 2.

15 листопада 2013, 12:20
Власник сторінки
0
199

В середині черкаської опозиції загострилась внутрішньоопозиційна боротьба…


Останнім часом в середині черкаської опозиції загострилась внутрішньоопозиційна боротьба, яскрава лінія конфлікту якого прослідковується між так званим «революційним» крилом черкаської опозиції (Микола Булатецький, Леонід Даценко, Максим Поляков, Наталія Старікова) та обласним партійним керівництвом ВО «Батьківщина».

Є голова Черкаської обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко та партійний актив з одного боку і група «революціонерів» з іншого, яку складають Микола Булатецький, Леонід Даценко, Наталія Старікова, Максим Поляков. Звичайно що між ними теж багато суперечностей, але ворог зараз у них один – Анатолій Бондаренко, проти якого системно працюють ці політики з метою зниження рівня довіри до голови обласної організації, як з боку місцевого партактиву так і з боку вищого керівництва партії. Дістається і лідерам опозиції.

Основна проблема «революціонерів» – це відсутність організаційної партійної структури, тому дуже важко виграти боротьбу шляхом демократичним і виписаним статутом партії «Батьківщина».

Разом з цим, на думку черкаських партійців, деструктивна роль         М. Полякова, М. Булатецького та Л. Даценка в опозиції очевидна. Ось деякі штрихи до портретів цих політиків з «Батьківщини»:

Поляков Максим Анатолійович. У 2012 році балотувався до Верховної ради від ВО «Батьківщина» по 200-му одномандатному виборчому округу. На той час про себе політик писав наступне: експерт, Громадська організація «Фронт Змін», безпартійний, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Сьогодні М. Поляков є депутатом міськради від колишнього «Фронту Змін» та членом політради партії ВО «Батьківщина», якого особисто рекомендував на цю посаду голова політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк. З огляду на ці обставини, деякі експерти навіть пророкують М. Полякову в недалекому майбутньому крісло голови Черкаської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

М. Поляков це «той самий, який голосував з «регіональною» більшістю у міській Раді, працював заступником «радянсько-регіонального» міського голови Юрія Бодрова.  

«Роботу Максима в більшості як позафракційного депутата, підтверджують і опозиційні депутати, і самі регіонали. Останні стверджують що Максим «свій» – сидів у «ложі» та голосував з ними. Керівник провладної більшості Микола Дяченко на запитання, ким був екс-заступник міського голови відповів так: Він був у позафракційній секції. І запрошувався на засідання більшості...

Коментуючи відповідь мерії про Максима Полякова у мережі Фейсбук відомий уманський опозиціонер Ігор Доманський прокоментував так: - В міськвиконком випадкові люди не потрапляють. Я навіть не здивуюсь якщо з часом зясується, що прізвище у прямих родичів Максима зовсім не Поляков...»  (http://vch-uman.in.ua/material.php?id=91).

Шлях від заступника «регіонального» міського голови Юрія Бодрова до члена політради ВО «Батьківщина» у молодого, амбіційного політика, зайняв близько року. Хоча напередодні обєднавчого зїзду на зборах районної «Батьківщини» в Умані було з’ясовано, що саме Максим Поляков є «особою спотикання», через яку левова частка членів партії не хочуть «злиття».

Минулорічні вибори до Верховної Ради М. Поляков програв, фінансове відлуння якого лунає і досі. Як з’ясувалося, ситуація із невиплатами зарплат працівникам штабів та агітаторам на виборах, турбує не тільки партію «УДАР», чиї черкаські співробітники наразі судяться із партійним керівництвом. Досі не вирішеним залишається питання щодо виплати заробленого і працівникам штабів та дільничних виборчих комісій опозиційного політика, екс-кандидата у нардепи Максима Полякова – «красу і гордість обєднаної опозиції Черкащини».

Ще на минулорічних виборах М. Поляков клеймив усіх конкурентів ярликами «тушки», «запроданці», «технічні кандидати», «регіонали». Йому повірили люди, у нього повірила його команда. А зараз команда не може забрати у нього зарплату...». І це при тому, що у березні цього року уманський блогер Роман Похольчук виклав своє розслідування «Віддайте людям гроші!» на сайті газети «Вечірня Умань», де стверджував, що кошти для розрахунку з людьми партійна організація «Батьківщини отримала. Сума боргу складає по мобільних бригадах 41 тисячу гривень. Ще 180 членів ДВК чекають по 400 гривень. Ошукані М. Поляковим симпатики «Батьківщини» навіть змушені були написати скаргу до Генпрокуратури (http://vch-uman.in.ua/material.php?id=263).

А у травні опозиціонера Полякова, який любить носити владі труни і поховальні вінки, а потім скаржиться на утиски, коли йому повертають його ж реманент, бачили в Умані на новенькому спортивному «VW Passat B6». Ціни на цю модель в Україні тільки у базовій комплектації із двигуном об’ємом 1,4 л стартують від 253 тис. гривень.

Якось журналіст газети «Уманський час» Герман Рахматулін дав таку характеристику М. Полякову: «У нього настільки чорна біографія! У молодості керував молодіжкою Партії Регіонів, працював у їхньому штабі, був у литвинівців, якось потрапив до «Фронту Змін». У 2010 році він поливав брудом Тимошенко, а пройшовши від «Фронту Змін» до міськради, голосував з регіоналами. Руки я йому не подам за ту гидку позицію!» (http://ipress.ua/articles/pryrecheni_na_stabilnist_10705.html).

Правда, руку М. Полякову подав тільки особисто Арсеній Яценюк, об’єднавши разом з ним скомпрометованих, але відданих екс-«фронтовиків» в очолюваній ним політраді партії. 

Далі буде. 

Початок на http://blogs.korrespondent.net/users/blog/cochkins/a124062


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.