«Батьківщина» продовжує розпускати параноїдальні чутки. Частина 4.

18 листопада 2013, 14:34
Власник сторінки
0
220

"Я вам скажу, Яценюк…, враховуючи його прив’язку, що він там жидок і так далі. Він думає, що він майбутній президент України. По-перше, він помиляється...", - так заявив кандидад у нардепи Л. Даценко


Якось один із авторів інформаційного порталу достовірних новин черкаський «КРАЙ» запитав у читачів: «Чи варто допускати до важелів управління нашою багатостраждальною державою тих славнозвісних черкащан, за яких проголосували мої земляки по 194-му та 197-му округах? 

Якщо спочатку, то яким має бути топ-менеджер в керівництві державою? Впевнений, що людиною, яка досягла своїх вершин у певній галузі. Чи це буде відомий хірург, який врятував тисячі життів, чи науковець, визнаний в міжнародній науковій спільноті, чи висококваліфікований юрист, чи просто фермер, який дає робочі місця сотням зубожілих селян – не важливо. Важливо, щоб ця людина приносила користь державі і народу, щоб вона дійсно знала, що потрібно людям для нормального життя.

А кого пропонує Черкащина доукомплектувати до вищого законотворчого органу? Миколу Булатецького і Леоніда Даценка?».

Якщо про М. Булатецького мова йшла в попередніх публікаціях, то Леонід Даценко залишається таким собі «темним коником». Сьогодні поет та опозиціонер Леонід Даценко активно працює на своє парламентське майбутнє, розмножуючи громадські приймальні на рідній Черкащині, заявляючи, що він працює у парламенті «поки що через народних депутатів від Об’єднаної опозиції» – Яценюка, Турчинова та «земляка» Миколу Томенка.

Даценко Леонід Миколайович, шеф-редактор, газета «Нова Молодь Черкащини», член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Балотується у народні депутати від ВО «Батьківщина» на довиборах у Верховну Раду по ВО №197 (м. Канів, Черкаська область).

Керівником штабу кандидата Леоніда Даценка стала депутат Черкаської обласної ради, екс-голова обласної організації «Фронт змін» Наталія Старікова.

Політичний досвід Л. Даценка сягає кінця 80-х років, коли він стояв у витоків формування Народного Руху на Уманщині. Був головою Черкаської обласної організації Української народної партії.

Немає нічого простішого, ніж узнати думки поета по його творах, адже саме в них відображається справжня сутність митця. І дійсно, аналізуючи лауреатську збірку Л. Даценка «І янгол з автоматом на плечі», голова спілки єврейської культури м. Умань Лев Гуральник пише: «Цікава інтерпретація біблійних мотивів, яка, як мінімум, викликає запитання: «Коли і проти кого ангел підійме зброю?».

Далі все стає простішим. Читаю. Об’єкт №1 - «жи-два». Хоча й через дефіс, водночас, зрозуміло. Сам автор пояснює – це ті, чиї прізвища закінчуються на -мани, -ичі, та «червонці». В уяві відразу пролітають асоціації від вибухівки, кинутої нещодавно під автомобіль голови «Всеукраїнського єврейського конгресу» Вадима Рабиновича, до Голокосту та винищення євреїв під час Другої світової війни.

Спочатку не зрозуміло чому автор виділив окремо «червонця», який чітко асоціюється з Євгеном Червоненком. Ця людина, на мою думку, зробила для України більше, ніж вельмишановний майстер пера (вибачте поетом назвати язик не повертається). Потім все стає на свої місця, коли згадується про партійні списки. Не подобається автору, що євреї, які, звертаю його увагу, є такою ж частиною населення нашої держави і мають точно такий же як і він паспорт громадянина України, можуть обиратися до представницьких органів, бути міністрами. Він твердо обіцяє, що скоро всім євреям «кінець». Просте вирішення єврейського питання. Таке ж саме було й у фашистів. 

Як представник єврейської національної меншини, хочу зауважити, що багато євреїв зробили для України значно більше, ніж окремі представники титульної нації. І не ми, а, напевно, сам автор винен у власних проблемах.

Читаю далі і образа за несправедливі звинувачення на адресу мого народу змінюється іншими почуттями. Виявляється не я один у всьому винен, а ще й «товариш мій тамбовський вовк». Це автор так про росіян, нагадую – найчисельнішої національної меншини України» (http://from-ua.com/voice/84d3ee8468b59.html).

Згідно моніторингу антисемітських публікацій, виборчі кампанії в Україні завжди супроводжувались інтенсифікацією антисемітської агітації, такий висновок робить Асоціація єврейських громад і організацій України. Цікаво, чим відзначиться цього року Л. Даценко? Чи не з цієї причини    Леоніда Даценка не взяв у вересні на зустріч до Посольства США в Україні     М. Булатецький?

Адже, окрім цього, ще в минулому році в день парламентських виборів в Інтернеті було розповсюджено відеоролик та розшифрування відеозапису, «на якому було зафіксовано цілком антисемітські роздуми Леоніда Даценка, кандидата від об’єднаної опозиції, висунутого партією «Батьківщина» в одномандатному мажоритарному окрузі № 197 (Черкаська область). Під час розмови з невідомим Л. Даценко відгукується про А. Яценюка з неприхованою антипатією, напираючи на його нібито етнічне походження, що має місце: «Я вам скажу, Яценюк не дуже ще й додає. У нього сприйняття таке неоднозначне в Центральній Україні, враховуючи його прив’язку, що він там жидок і так далі. Він думає, що він майбутній президент України. По-перше, він помиляється, тому що у нас в Україні у будь-які – радянські, царські, ніколи жиди не були першими особами» (http://www.vaadua.org/analitika/antisemitizm-v-hode-kampanii-po-vyboram-v-verhovnuyu-radu-ukrainy).

Окрім цього, на You tube було розміщено відео на якому зафіксовано факт передачі грошей за випуск компромату на Арсенія Яценюка. Пікантність ситуації полягає в тому, що виконавцем замовлення виступає не опонент опозиційного лідера, а один із членів його власної команди – кандидат в депутати по 197 виборчому округу, що на Черкащині Леонід Даценко, який погодився скомпрометувати А. Яценюка за 3 тисячі доларів США (http://www.youtube.com/watch?v=nXgCIK53L3w; http://vlasti.net/news/150927).

Ось роздруківка  вказаної розмови Л. Даценка із замовником. Висновок робіть самі:

«ЗАМОВНИК - Дивись мені треба злити скажемо так, випустити газетку, компромат на Яценюка.

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Це святе!

ЗАМОВНИК - Да

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Він до речі почав трохи підніматися.

ЗАМОВНИК - Ну, скільки йому зробити, скажемо так тираж?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Ну, найкраще так, щоб кожну хату 60 тисяч екземплярів, це в мене є таке, своя газета.

ЗАМОВНИК - А тепер конкретно, скільки треба от газет випустити, ну якщо по суті, щоби на нього злить компромат? Вобшето скільки вам потрібно з усіма вашими послугами? Скільки вам треба бумаги на це, просто скільки вам треба коштів?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Ну, якщо по повній програмі тисяч 25 гривень.

ЗАМОВНИК - Це доларів получаеться скільки? 25?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Ну три з копійками, якщо по 8 взяти.

ЗАМОВНИК - Три тисячі, да?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Да.

ЗАМОВНИК - На нього компромат буде?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Люди кажуть, що ми ось хочемо, щоб було оце, оце, оце… Да? Ну и просто треба газету чотири сторінки, з сьогоднішнього моменту, випустити.

ЗАМОВНИК - Так, тоесть ну от зробить, щоб скажем так що, ну щоб їм не сильно хорошо спалось.

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Ну, да

ЗАМОВНИК - Отак! Ну тисячі доларів хватить їм? Щоб оце все зробить їм, щоб воно тільки було все красиве. И дивіться що мені нада, щоб я вам щас дам тисячу наприклад, задатку, а потом побачити именно, коли там макет?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Завтра.

ЗАМОВНИК - Можна так? Чи ні?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Завтра макет? Давайте вже на понеділок зорієнтуємося.

ЗАМОВНИК - Тоді дивіться, я вам даю щас тисячу, а все остальне потом як буде макет. Це нормально буде?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Нормально.

ЗАМОВНИК передаж ЛЕОНІДУ ДАЦЕНКО 1 тис. доларів США, які він перераховує і кладе в кишеню.

(перерахунок коштів, один, два, три, чотири…) Тримайте!

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Хорошо! Це там є деякі нюанси про його бізнес, ми до речі, ці, листівки робили, молодіжна організація. Ну є десь на сторінку, є , інформації про нього не дуже приємної. Тобто на чотири сторінки я думаю назбирається.

ЗАМОВНИК - Ну тоді, якщо тут все нормально скажу всі остальні кошти я вам отдаю и без питань. Так влаштовує?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО -Хорошо!

ЗАМОВНИК - Все тоді я пішов, всього самого доброго!

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - До побачення!

Пройшов деякий, час Замовник знову зустрічається з Леонідом Даценком,\ і передає йому готовий продукт. Замовник за виготовлену газету передає Леоніду Даценку залишок обумовленої суми – 2 тис. доларів США.

ЗАМОВНИК - Дивіться, якщо ситуація така буде, такого плану, що, нада буде, ще такі от ньюансіки, то можна буде це зробить, заказати там когось? Ну щоб надрукувати, щоб іменно було оце все?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Можна я кажу! Це ось, ця штука що ми зробили

ЗАМОВНИК - А коли вообще планируете, що ми маємо, на уже єто самоє?

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Я зараз маю йти до типографії, принесу замовлення і заплачу. Завтра на ранок буде газета. Я вже був неділю по окрузі, то домовився, бо її треба ж акуратно роздавати, щоб зі мною не паралелити, бо не можна нам на вулицю. Треба тобто хвилю пустити, щоб люди розвезли по селах, пороздавали. Ну, окремі групи, які в мене є, не мої, які для мене світяться, які виконують такі завдання, то це чорний піар називається.

ЗАМОВНИК - Значить так, тоді як домовлялися.

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Тоді як и домовлялися. У нас получаеться з вами.

ЗАМОВНИК передає ЛЕОНІДУ ДАЦЕНКО залишок обумовленої суми 2 тис. доларів США, які він перераховує і кладе в кишеню.

ЗАМОВНИК - Перерахуйте! Щоб все було по чесному! Тому що ситуація така, деньги люблять щьот!

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Спасибо! Як і домовлялися.

ЗАМОВНИК - Я сиджу і просто думаю, може ще якось в бліжайше время, іменно заново ще зв’яжемося, може там ще просто надо буде заказик распечатать.

ЛЕОНІД ДАЦЕНКО - Нема питань» (http://vlasti.net/news/150927).

Як вдалося з’ясувати, «вічних» кандидатів у нардепи Л. Даценка та       М. Булатецького об’єднують не тільки «революційні» погляди та зневага до лідерів опозиції...

Згадаймо, як «16 липня з Черкас до столиці вирушила «піша хода» на підтримку жителів смт. Врадіївка. Подія для обласної опозиції була на стільки значною, що участь у ній взяли всі без винятку борці за світле майбутнє регіону, – голова обласного осередку ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, екс-керівник обкому «Фронту змін» Наталія Старікова, «вічні» кандидати по виборчих округах № 194 та № 197 Микола Булатецький та Леонід Даценко. Готувалися серйозно і ґрунтовно, тому брали найцінніше – персональні автомобілі і прихильниць…

З етичних міркувань подаємо саме таку фотографію Булатецького та Даценка в компанії прихильниць.

Алкоголь, жіноча увага – в Каневі усього було достатньо, щоб «невизнані нардепи» відчували себе, як мінімум, заїжджими зірками. Та й поводилися відповідно. П’яний Даценко активно приставав до місцевих красунь, а Булатецький, ймовірно, сподіваючись на якусь вдячність та взаємність, дарував їм двадцятигривневі купюри з автографом «на щастя»(http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Bc-wJgNmGjUJ:nbnews.com.ua/ua/blogs/94215/+&cd=44&hl=uk&ct=clnk&gl=ua).

Пов’язує політиків і «дотепний» гумор, який, на думку журналістів, «нижче пояса, як форма польоту високої думки». Зокрема, «під час прес-конференції у жовтні в прес-центрі об’єднаної черкаської опозиції «кандидати на повторних виборах в 194-му та 197-му округах – Микола Булатецький та Леонід Даценко – одним епізодом показали, що саме їх не вистачає сьогодні у Верховній Раді…

На парламентських виборах 2012 року пані Козько очолювала 194 окружну виборчу комісію. Не називаючи її прізвища, Даценко творчо осмислив тему, яку свого часу піднімав Булатецький. Невизнаний переможець виборів на 194 окрузі розповідав в інтерв`ю, як нардеп Леся Оробець витягла печатку та ключі від сейфа 194 ОВК («Працівники міліції заблокували комісію і винесли її голову Ольгу Козько. А вона в трусах сховала печатку. Але Леся Оробець витягла печатку в неї з трусів і забрала ключ...)

Даценко: На наших округах влада застосовуватиме тотальний підкуп виборців... А якщо не допоможе, то (дивлячись на Булатецького) до тебе прийде ота «баришня», яка в труси печатку ховає...

Булатецький (напівжартома): Ні, вона до тебе (на округ) збирається. Тільки труси поміняє...» (http://pro-vincia.com.ua/novini/news_komentar/9238-dacenko-bulateckiy-gumor-nizhche-poyasa-yak-forma-polotu-visokoyi-dumki.html).

Ось вам і партія ВО «Батьківщина». Як говорять, шануймося, бо ми того варті! А чи варті того даценки та його однопартійці з «Батьківщини» булатецькі, полякові …? З іншого боку, ймовірно, дійсно не хватає таких членів для фракції «Батьківщина» та й Арсенію Яценюку не завадять нові «тушки».

А тим часом «у Черкаських мас-медіа ледь не щодня можна побачити коментарі цього політика до всіх подій в області. Фігура Даценка з’являється на всіх акціях, що проводяться в Черкасах та на його колишньому окрузі опозицією. А от біографія…. Все що про нього відомо – поет. Поет еротичної лірики, книжки якого публікуються з завидною стабільністю – раз на 5 років.

Даценко вже багато років НЕ ПРАЦЮЄ! Тобто – він взагалі не ходить на роботу, не має жодних уявлень, що таке дисципліна, відповідальність, вміння доводити справи до кінця. Але при цьому й пенсії він не має! Він ніколи не був вчителем, лікарем, науковцем, він не працював у шахті… він навіть на базарі не торгував. Ця людина взагалі нічим не займається! А тому в мене виникає логічне запитання – що цей чоловік, відомий на Черкащині опозиціонер, може зробити для моєї сім’ї, якщо він нічого не вміє?

Цікаво й інше – чомусь у газетах та місцевому телебаченні ніхто ніколи не піднімає ці питання. Ніби електорату Черкаської області й не цікаво, хто претендує на представництво його інтересів. Хто буде для черкащан писати закони? Хто опікуватиметься черкаськими дорогами, лікарнями, школами? Люди, за кого ми голосуємо??? (http://www.kray.ck.ua/zmi/item/5836-yakbi-vibori-vidbulisya-abo-hto-nam-pokazue-shlyah-do-maybutnogo#.Uonp1Vcv45s).


 Частина 1 на http://blogs.korrespondent.net/users/blog/cochkins/a124062

Частина 2 на http://blogs.korrespondent.net/users/blog/cochkins/a124615

Частина 3 на http://blogs.korrespondent.net/users/blog/cochkins/a124771

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.