Культурна криза в Житомирі

23 квітня 2024, 18:08
Власник сторінки
Журналист
0
6

Актор тривожиться за майбутнє театрів України

Актор драмтеатру в Житомирі Олександр Литовченко висловив своє занепокоєння на фоні рішення обласного керівництва припинити фінансування культурних установ. У своєму пості на Фейсбуці він розкриває фінансові проблеми театру та закликає до підтримки від громади та колег з інших театрів.

Актор драмтеатру, що в Житомирі, Олександр Литовченко написав на своїй сторінці у Фейсбуці про рішення обласного керівництва припинити фінансування культурної установи.

Дорогі наші глядачі, вже немає змоги мовчати!!! На жаль, у травні ми з Вами не побачимось, оскільки весь колектив Житомирський академічний музично-драматичний театр імені Івана Кочерги вимушений піти у фінансову відпустку! Житомирська обласна держадміністрація вирішила, що культура не на часі і припинила фінансування закладів культури!!!

Тобто і Житомирський академічний Український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги, і Житомирський академічний театр ляльок, і Житомирська обласна філармонія не має фінансування на зарплати працівникам...

Відкрию таємницю! Заробітні плати артистів настільки мізерні, що навіть соромно писати... Але я скажу! Моя заробітна плата, як артиста драми вищої категорії  зі стажем роботи 14 років не перевищує 10 тисяч гривень. І навіть цей мінімум вони хочуть відібрати... Мені потрібно утримувати сім'ю, я з перших днів повномасштабної війни став на захист України, отримав травми та за рішенням ВЛК був списаний... Питання: для кого я служу?!

«Хочеш знищити націю, почни з культури...». Саме цим зараз займається Житомирська облдержадміністрація! Там вважають, що зарплати артистів занадто тягнуть бюджет області донизу, хоча за свої оклади та премії мовчать...

Питання до колег з інших театрів України, у вас така ж ситуація???

Хто дочитав, поширите будь-ласка!!!

Джерело

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.