Все більше віруючих самоідентифікують себе до ПЦУ

28 липня 2021, 09:43
Власник сторінки
0
Все більше віруючих самоідентифікують себе до ПЦУ

Не зважаючи на перешкоджання УПЦ РПЦвУ

Все більше українських православних вірян переходять до Православної церкви України та самоідентифікують себе до неї. Так недавнє соціологічне дослідження Київського міжнародного інституту соціології показало, що переважна більшість українців (73%) продовжують вважати себе православними. Ще 9% вважають себе греко-католиками, а 7% – атеїстами. Інші варіанти відповідей обрали менше респондентів;

Серед тих, хто вважає себе православними, більшість – 58% – вважають себе належними до Православної Церкви України. Цей показник зріс порівняно з червнем 2020 року з 48% до 58%.

Також дослідження показало, зросло негативне ставлення до УПЦ Московського Патріархату. Так позитивно ставляться 24% населення (у червні 2020 року – 23%), нейтрально – 37% (у червні 2020 року – 37%), а негативно – 35% (у червні 2020 року – 32%).

Це і не дивно, бо своїми намаганнями втримати своїх вірян та дискредитувати ПЦУ вони тільки викликають незадоволення людей та приносять їм незручності чим самі псують собі авторитет.

З приводу даного дослідження висловились багато проросійських новинних ресурсів, зокрема СПЖ, мовляв, що дослідження фейк, а цифри в ньому вигадані. Але численні судові позиви громад, які намагаються перейти до ПЦУ, до священників московського патріархату, які відмовляються передати церковне майно та церкви, кажуть самі за себе.

Все більше людей та цілих громад бажає перейти до української церкви, молитися на рідній мові та в храмі, побудованому власними руками, руками батьків та дідів. Не зважаючи на всі перешкоджання з боку російської церкви – українській церкві бути!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.