Не забувайте на території якої країни Ви проживаєте!

06 травня 2020, 15:27
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
50
Не забувайте на території якої країни Ви проживаєте!

Подолаємо всі перешкоди разом!

Останнім часом все частіше зустрічаємо повідомлення у ЗМІ про інциденти за часті ромів. Так, 29 квітня у місті Києві спалили намет ромської родини із документами та телефонами. А вже 30 квітня. у м. Львові, поблизу ТРЦ «Метро» на Городоцькій відбулась сутичка між представниками ромської національної меншини, у результаті чого, ромка отримала легкі тілесні пошкодження.

В більшості випадків потерпілими у цих ситуаціях є мешканці Закарпатської області, а саме мм. Берегове та Виноградове, які у пошуку більш комфортних умов для проживання поселяються, в основному, у лісосмугах на виїздах із великих міст. Звичайно, що частина із них, не бажаючи заробляти на хліб важкою працею, можуть не лише просити милостиню, але й займатися дрібними крадіжками у місцях найбільшого скупчення людей – залізничних та автовокзалах, ринках.

Проте, не зважаючи на викладене, оцінку діям таких осіб можуть надавати лише судові та правоохоронні органи, про що не завжди пам’ятають прихильники радикальних організацій та структур, і, виконуючи роль суддів самі ж вчиняють фізичне насильство та дії, спрямовані на розпалення міжнаціональної або релігійної ворожнечі, відповідальність за що, як відомо, передбачена ст. 161 КК України.

Звичайно, що і представникам національних меншин не слід забувати про те, що потрібно дотримуватись законодавства тієї країни, де вони проживають і не спекулювати темою необхідності посиленого захисту своїх прав, адже, у такий нелегкий для України час, певні сусідські держави можуть скористатися моментом і висунути територіальні претензії, що може призвести до ще більш глобальної шкоди – порушення територіальної цілісності держави.

Тому, у нелегкий для цілого світу час, коли практично всі країни боряться із пандемією корона вірусу, не забуваймо про повагу один до одного, недопущення порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та іншими ознаками. Подолаємо всі перешкоди разом!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Украина,Румыния,национальные меньшинства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.