Україна – європейська держава, у якій не має місця антисемітизму та вандалізму!!

06 серпня 2019, 13:43
Власник сторінки
політолог, експерт, блогер
0
57
Україна – європейська держава, у якій не має місця антисемітизму та вандалізму!!

ПАМ’ЯТАЙ…

Україна – європейська держава, у якій не має місця антисемітизму та вандалізму!!!

У серпні цього року на Львівщині відбудеться два важливих заходи представників єврейської національної меншини регіону, а саме міжнародний волонтерський табір із збереження єврейської культурної спадщини та урочиста церемонія освячення проекту меморіалу на території  колишнього єврейського кладовища у м. Самборі «Пам’ятай».

Ідеєю функціонування табору є відновлення пам’яток архітектури, прибирання на кладовищах, обговорення подальших планів щодо облаштування вказаних об’єктів. Участь у таборі візьмуть також представники іноземних країн, які, на подобі грінпісу, що піклується природою, зацікавленні у збереженні та відновленні будівель та споруд, що мають важливе значення для історії.

Що стосується відкриття меморіального комплексу у Самборі, то, щоб зрозуміти мету вказаного цього всього, вартує зазначити кредо проекту: «Пам’ятати правду значить відстоювати справедливість. Це пов’язує людей з місцями та затверджує любов до життя». Перше запитання, що спадає на думку: «А що ж трапилося у Самборі, що там хочуть відкрити цілий меморіальний комплекс?!!? У квітні 1943 року тут було розтріляно німецькими солдатами більше 1200 євреїв, а в липні 1944 року – розстріляні близько 17 членів ОУН. То ж постає запитання? Чи мають право на цьому місці спорудити меморіальний комплекс всі, хто має зв’язок чи відношення до вбитих, хто відчуває потребу впорядкувати це кладовище як у вірші Лесі Українки: «Щоб славили народи незчисленні, щоб тямили на всі віки потомні Імення…»? Відповідь однозначна – МАЮТЬ ПРАВО!

Тож недопустимо конфліктів, «режиссерами» яких є ті, хто хоче вирости політично не докладаючи до цього зусиль, хто вважає прийнятним вчиняти провокаційні дії, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу по відношенню до людей, родичі та близькі яких трагічно загинули. ПАМЯТАЙ…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: Львов,евреи,память,вандализм,антисемитизм,Самбор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.