Україна - країна серця!

03 вересня 2015, 11:45
Власник сторінки
Громадський діяч, підприємець, еколог.
0
14

Якщо до зерна додати трохи серця - вийде плід. А наша держава має серце, сповнене любові до рідної землі.

Вчора в інформаційному агентстві Укрінформ о 10 годині відбувся круглий стіл "Київ-Одеса-Пекін". Темою прес-конференції був підсумок Другої Світової війни та сучасні загрози. Увага присутніх зосереджувалася на 2-х питаннях: минулому, але з точки зору значення для сучасності і на сучасному, з точки зору того майбутнього, якого би прагнула Україна.

Всі ми знаємо, що Україна відіграла велику роль у перемозі Радянського Союзу над німецькими окупантами. Але в тому ж числі вона втратила найбільше солдатів, воїнів, бійців - 4 мільйони 496 тисяч. Сьогодні стоїть питання причин початку Другої Світової війни, яка розпочалася на теренах нашої країни не 1941 року, а 1939 році, ще за час створення Республіки Карпатська Січ і розподілу Європи між Гітлером та Сталіним. Після закінчення війни в Європі, боротьба тривала ще з Японією, де китайський народ мужньо й героїчно відстояв свої права, народні цінності, відбив усі спроби позбавити їх власного шляху розвитку. У Другій Світовій війні мова йшла не про перемогу чи поразку, а про переділ світу між Російською і Німецькою імперіями. Якщо посилатися на історію, то можна з впевненістю сказати, щоб Перша й Друга Світові війни велися на території України. Кожна з них починалася через бажання розділити українські землі і загарбати, якомога більше, родючих земель.

"Ми не можемо говорити про вчора не думаючи про завтра"

В подіях, які відбуваються на теренах нашої держави, втягнуті всі континенти, вирішується доля не тільки України і  питання її спроможності бути незалежною, а й майбутнього всієї цивілізаційної системи цілого світу. Китай - одна з найвеличніших,  не від кого незалежних, самостійних країн. Ми маємо подякувати китайському народу, який бере на себе велике зобов'язання - підтримку українського суверенітету, територіальної незалежності і квітучого  майбутнього.

Наші зв'язки з великим Китаєм виникли тисячі років назад, коли був не лише "шлях із варягів у греки", а й "китайський шовковий шлях", що об'єднав український і китайський народи. 20-го століття у Китаї були створені українські товариства, школи, гімназії. У відповідь 1957 року у Києві було відкрито школу-інтернат, де з першого класу 700 школярів вивчали китайську мову і її історію.( на сьогодні це практикується в університетах). За час розбудови Китаю, як нової держави, Україна надала чи не найбільший відсоток робочої сили. Головне, щоб наша співпраця тривала й до тепер, і китайська сторона допомогла зберегти свій суверенітет.

Важливим є те, що в китайській етиці відносин пріоритетом спочатку є побудувати відносини, а потім вже переходити до взаємодії. Той факт, що ми маємо довгу історію стосунків, які не мали конфліктів й були побудовані на "доброму серці" і взаємодопомозі, має дуже хороший фундамент. Для подальшої активної співпраці має увімкнутися громада, вона має породити нові шляхи співпраці і підсилити нашу державу завтра. Завдяки урокам минулого, ми вже не будемо "наступати на ті ж граблі", а лише розвивати нашу державу і виводити її на європейський рівень. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.