Етнічні меншини вчаться змінювати Україну на краще

26 січня 2015, 17:35
Власник сторінки
0
209
Етнічні меншини вчаться змінювати Україну на краще
Зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим

З 23 по 25 січня у Львові відбулась четверта, заключна сесія проекту для молоді німецького походження “Школа авангарду”.

    Метою освітньої програми було надати німецькій молоді України знання та навички, які допоможуть їй ефективно працювати у своїх організаціях, мотивувати до активної діяльності та реалізації власних ідей.

    “Ми ставили перед собою два основні завдання – це навчити учасників писати якісні проекти, шукати ресурси та партнерів для їх реалізації. Також співпрацювати із засобами масової інформації і створювати позитивний імідж своїй організації. І друге - мотивувати учасників до громадської активності. В цьому нам допомогло спілкування з успішними людьми - міським головою Львова Андрієм Садовим, директором заводу “Борднетце” у Чернівцях Олександром Шлампом, політичним експертом Михайлом Окаринським, редактором телеканалу “Рада” Володимиром Лехом, керівником Ради Німців України Володимиром Лейсле та іншими відомими і успішними особистостями, які справили неабияке враження на молодь” – зазначив керівник проекту Максим Черкашин.

    Загалом освітня програма складалась з 4-х сесій, які проходили у Тернополі, Києві, Чернівцях та Львові. Окрім тренінгів та семінарів учасники відвідували міські та обласні ради, телеканали та радіостанції, підприємства, Верховну Раду України і Кабінет Міністрів України.

    “"Школа авангарду" - яскравий приклад того, як варто проводити освітні проекти. Важливим було те, що протягом 4 сесій ми розглянули усі стадії здійснення проектів, разом з тим створюючи власні. Багато чого було нового, особливо корисними були тренінги по плануванню, бюджетуванню, просуванню проектів та розгляд реальних прикладів. На виході ми отримали усі інструменти для створення та реалізації проектів ГО і вже працюємо над отриманням грантів. Ще дуже вагомим аспектом "Школи авангарду" була можливість безпосередньо зустрітися з представниками і познайомитися з діяльністю міських адміністрацій, ГО, масмедіа, ці зустрічі посприяли розумінню і маштабуванню процесів розвитку молодіжного (і не тільки) напрямків в Україні.” - поділилась враженнями випускниця школи Яна Янцеловська.

    Організатори проекту: Всеукраїнське об’єднання “Німецька молодь в Україні”, Рада Німців України, Молодіжне об’єднання “Файне місто” та громадська організація “Буковинський Фенікс”. Проект фінансується Міністерством внутрішніх справ ФРН через Благодійний Фонд “Товариство Розвитку”. Автор освітньої програми Іван Омелян.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
ТЕГИ: освіта,німецька молодь,національні меншинства
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.